Sunday, August 31, 2008

sambungan dr en3 bawah...

smlm lpas je postkan en3 tu,lel ajak tmankan die lunch kt yokohama eki sbb time tu die da hbs baito,so pk xde nk btpe gk kt umah,cpt2la siapkan diri,nek bus trs smp eki..smp2 da jmp lel,aktiviti mencari tmpt mkn pn bermula la..n ktrg memilih thong thai restaurant@kedai ALI (tuk sesapa yg x tau,en ALI ini adalah pekerja kt rest. tu tp xde org xknl die sbb die amtla suka berckp tp ktrg x dpt nk phm ape die ckp,haha)..

hbs je mkn,pusing2 skit cuci2 mata,pas2 cik lela blk rmh tido n ai jmp mr bf kt yokohama eki tu sbb plan nk pg hardrockcafe tokyo tuk beli baju yg rakan2 skalian alam kirim...


da setel beli2 baju,time nk kuar tu,encik bf ni ajak g mkn kt hrc,hooreeeyy!^___^dinner mcm biasa2 aje,mkn mane2 yg blh dimakan,smpla time dessert tu,tetibe je semua org tepuk tgn kuat2,apehal lak ni kan,so aku yg blurr ni joinla tepuk tgn skali,tetibe je drg nyanyikan lagu happy birthday to fni!!smbl waitress tu bawakkan cakedessert n ade candlemcm bungaapi men time raya,hik3 segan+kandouu+terkejut=speechless,thanx syg!!!!!(#^-^)
*ouch diriku selebet gile(-_-)*
thanx hrc!



サヤン、色々ありがとう!u really made my day!!panjang umur,thn dpn blhla bt surprise lg;p..thanx dear,levubery2much!^-^










n to lel as well,thanx so much 4 da lovely pinky bear!!!
xmow bkk wrap die,syg^-^

last but not least,thanx everyone 4 ur wishes n thoughts!*hugsNkisses*

Saturday, August 30, 2008

300808

HAPPY BIRTHDAY 2 ME,
happy birthday to me,
happy birthday happy birthday,
happy birthday to me~!

haha,23??hurmm nice number,i lykee 23 n hoping dat i`ll be forever 23^_^

biggg THANX 2 my better half for dis lovely prezzie,muaaxxh2(*^-^)


Sunday, August 24, 2008

happy 23rd to faiz

HAPPY BIRTHDAY TO MOHD FAIZ ANUAR,在籍番号T05E227F;p*pachi2*

ramai tol anak2 kelahiran bln8 ni,hehe..nway,he`s ma coursemate kt niigata university ni,smp zaiseki bangou die pn aku blh hapal,sbb ape?slalu monteng n aku yg mulia ni la yg kne tandakan kedatangan tuk die(^__^)so,smpena thn last kt cni,aku menghadiahkan sebiji kek yg hampir xjadi tu tuk ko,hehe tp rase ok kan(bak kata korg la)

itu smlm punya cite,surprise party sec kecil2an kt umah die..sbg tnd menghargai jasa ktrg,die dgn kurang relahati nye open table tuk sakibaki ahli niigata ni...thanx faiz!!
ahli tetap niigata^__^

to faiz...
happy birthday again!
may Allah bless ya..
kurang2kan la sifat berfikir-sugi ko tu,haha!
研究卒業までがんばろうぜ!
moga2 kamu dimurahkan rezeki lg n dpt blnja aku lagi,ngehehe~~!
dedicate 2 u(sweet kan aku?;p)


p/s:perut kenyang,hati riang,mata ngantukss,zzzZZZzzzZZ...!


Thursday, August 21, 2008

HAPPY 16TH BIRTHDAY

happy birthday to WAN MOHD SHARAFI BIN WAN MOHAMED!!*clap2*


da besar da kamu..
fyi,he`s my only one youngest bro in ma familie...
most org yg jmp mst ckp,epi ni copycat kakak die dimana kakak die copycat mama die,hihi da kata pn anak beranak(?)...

rindu plak rase kt epi ni..
dlu kecik je,skrg da lg tggi dr kakak,n suara pn da garau da*ehem2*
ble blik,ktrg slalu golek2 kat katil sesama,tp skrg mama da marah da,haha!

tp sbb epi ni anak bongsu,die mcm agak manja skitla,kalau kne mrh skit je,mulala masuk blk,nangis ke die ikut perangai akak die ni,hurmm...
igt lg thn lepas time die trial pmr,akak die ni ade kt umah,skali result die truk skit,n akak die yg bajet hebat ni termarah lak kat die sbb time lpas exam tu die ckp sume ok n blh bt,skali tgk blk paper die,careless ctu,careless sni,ish tgh2 membebel2 tu,dia diaaaamm je,ble akak tny,die asik jwb xtau xtau xtau,n tgk die da cembeng da,trus akak die ni rs teraamaaatt bersalah*sorrryy sgt pi,kakak x sengaja*,n akak die ni trus suh die tido,xyah study mlm tu,haha!

tp epi ni sgt best,sbb die sgt rajin tolong..kalau akak die nk pape,mama nk suh beli pape ke,ckp je kt die,then die trus ok,kayuh beskal die g beli,sweeeett sgt..tp abg die suka buli die,suh buatkan maggi la,air milola(w/pn milo pi bt manis gile,tp sedap!),die ikut je ckp abg die...
tp skrg epi da dkt asrama,da xde da org nk tolong mama kt dapur lg,sbb tu awal2 dlu,papa mcm brt hati nk kasi epi tggl kt asrama,tp kata org,kalo x duk hostel,mst ssh skit kan nk berdikari,so papa lepasla die tggl kt hostel..masa awal2 die duk hostel tu,papa pesan jgn slalu kol,skali dkt 2minggu die x kol umah,then ble die kol,mama tny'pi x rindu umah ke?',tnang je die jwb,'x..'huhu suka sgt agaknye hostel life tu~~
to epi,HAPPY BIRTHDAY TO YOU again,may all ur wishes will be granted by HIM..kakak always pray for ur success,n i luv u soo much!!!present?nnt kakak beli;p

oh ya,not to forget HAPPY BIRTHDAY to kak da,my SIL which is tomorrow 22ndAugust,tp skali arung la wish,hihihi...
fini,mama,kak da..

hurmm,nk kasi ape yek present tuk kak da ni,no idea la~~(-_-)

Wednesday, August 20, 2008

ella ella ella~~~

umbrella---->cinderella,sweett^^



enjoy!

Friday, August 15, 2008

3in1

date:140808
venue:gNd villa;p
menu:peach cheesecake+truffle ira+meehoon grg^_^


HAPPY BIRTHDAY TO AHONK!!

HAPPY BELATED BIRTHDAY TO AIMAN!!

N HAPPY BECOMING BIRTHDAY TO ME,ngehehe nk jgk~~


peach baked cheesecake

filling
  • 250g philedephia cheese
  • 100g castor sugar
  • 200ml whipped cream
  • 2 egg
  • peach syrup
  • 1tb lemon juice
  • 3pieces of half peach-dice small
base
  • 180 g oreo-blend
  • 60 g melted butter
4deco
2cans of sliced peaches

Thursday, August 14, 2008

shop till u drop!

yiiihaaaa,smlm mission menghabiskan-duit yg tggl seciput-tnp-sengaja accomplished!!
sakibaki dak2 niigata tlh menjalankan tour to sano premium outlet yg terletak di tochigi-ken,4hrs(+rehat2+sesat2) dr niigata!tp oleh krn smgt membara dak2 laki nk shopping ni*mabuk ape ntah drg tetibe smgt shopping*,drg sggp redah lautan api drive balik hari sbb ade dak baito shinbun (aku ajak g tgk himawari yg halfway dr outlet tu x berminat,cet3,xpela~)

okla,kul 715pg,ahonk da kol kejutkan aku sbb kononnye nk gerak kul 8pg,awal giller ok!aku da set alarm 725 tp xpela,sbb tkt lmbt,xpsal2 kne ketuk kepala ngn ahonk macho tu,so paksala diri ni bgn.actually aku xdela smgt sgt sbb fulusnye agak kureng,so bajet maximum pn 1man(rm 300)je nk labur kt outlet tu,hehe...

kul 8 aku da siap pg kombini beli bfast tp para lelaki ni xsmp2 lg,mmg cri pasal..dlm kul 820 cmtu brula ahonk kol ckp da nk smp..so fni pn terkedek2la masuk keta dgn berbekalkan bantal sebijik(note:brg fni mst bwk kalau perjalanan lbh 2jam-bantal)
the driver n co
nmpk x tanah gersang tggi tu?hehe itu adalah スキー場,slalu pg time winter je,xpnh lakk ngk ble time natsu jd cmne..tp yg herannye,cable car ttp berjalan,sape je yg nk naik kt atas sana tu time2 cenggini ak,wutever~here we go,sano!!^__^

n ktrg smp kt outlet dlm kul 12.50,supposed smp kul 12.30 skali cmane ntah,gara2 ikut navi n tersalah settei no phone kt navi tu,xpsal2 tersesat,haihh(ahonkla ni ntah kedai makcik mane die set)tp time smp tu,panassss gile xhengat!!mmg kalau lpas kuar dr kedai tu,sama aje mcm kuar dr oven*mcmla aku pnh msk kuar oven*trasa bahangnye...ahonk da cameraman

b4 masuk,da set mind ni,"fini,jgn lebey dr 1man,igt tu,control2"...tp kite hanya merancang,tuhan yg menentukan,30min pertama,fni da terbeli jeans levis,haha sbb mrh n cantek,trs la beli..mrhnye bape??hehe xpela,biarla rahsia=P
our lunch -tuna bagel
tgkla drg smgt baca peta kedai n highlight mane kedai wajib masuk,hurmm cm2la ble org jrg shopping mula bershoping,hihi tgk onna,relax je,masuk jela mane kedai yg nmpk kn^_^

start shopping kul 1,pusing sana pusing sni,tuptap2 da malam da,bajet smp kul 6 je,tp drg ni da kul 6 br sebok nk beli sbb sblmni,sume brg yg drg berkenan,masuk watchlist je,da last minutes br gelabah...kalah onna diorg nye cerewet ni rupenya..
kesimpulan yg dpt dirumuskan sepnjang shopping dgn boys ni,cerewet,brg cinonet tp total shopping lg mahal dr onna yg berplastic2 brg nye*akula tu*,muahaha....
brg2 yg fni berjaya beli dgn hrg yg murah*betol x tpu!*;p

sandal united colors of benetton
jacket fcuk 4 autumn*xsbr2,ngeheh*

sbb fni xde jeans putih lg,so terpaksala beli;p

ni saje tmbhkan collection^_^#

yeay!!!at last dpt gk beli kasut ni!!!*walopon kasut utk kids sbnrnye,i dun care!hihi*

yes,picture worths a thousand words;p

lastbut not least......

hurmmm xdela byk mane pn fni shopping smlm,dhla jauh tmpt tu,spttnye beli banyak2 lagi kan,hehe~~

oh harini bday ahonk,HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!!*sweet gile aku!*

p/s:terasa en3 kalini penuh dgn nama ahonk,mesra sgt ke aku n ahonk ni,oppss,haha!

Tuesday, August 12, 2008

rindu..


rindu nye rase kt 3serangkai members,wani n neeto..
sabishi gile rase bile kne tggl srg2 niigata ni(T_T)
semua da blk mesia,ryoko etc...
n some of 'sakibaki' yg ade ni pn sama je mcm xde,memasing bt hal sndiri*sigh*
x lupa juga encik bf pn sebok bercinta dgn laut,taula okinawa laut sume camtek2:(*jewlesh*
mmg saja je nk menambahkan kesedeyhan fni ni...



p/s;thanx 2 neeto sbb kol cikpuan td,soo sweet of u dear..br terasa lega skit lpas bt luahan hati kt neeto,im stuck alone ere!xsbr nk pg tokyo cpt2 jmp mr.bf *sad*

Friday, August 8, 2008

080808




HAPPY
080808 2 ALL!!!
(^_________________^)

p/s:mst ramai gile khwin hrini kan~~



2in1

activities:hanabi taikai+sunset
place:teradomari,niigata
date:070808

kalini nye hanabi agk len dr len sbb dibuat dpantai so bunga api tu nmpk mcm floating kt laut,serious cantik gile!!!!!!!!!disebabkan da tau kalau tgkp gmbr x cantik,so kite layan video jela;)
p/s:sila abaikan segala suara2 asing kt dlm video tu,mmg kecoh gile ah dak2 ni,biasala,jakun skit tgk hanabi2 ni,hehe~~



video

video

video

special edition(^_______^#)
video

oyachuuumi~!zzzZZZzzZZ~~~~

Wednesday, August 6, 2008

bbq

saikin fini rjn gile update blog die,sbb die teramatla hima(free)skg,sblm lab die strt nnt,sure life down gile nnt:(
nways,2,3 hr lepas,bdk2 niigata ramai2 lepak kt pantai blkg umah ktrg ni(nek kereta 3min je da smp pantai),bt bbq kecil2an n campfire...ktrg strt psang2 khemah dlm kul 6lbh ah,dak2 laki lak sebok men2 air...
kadang2 cute gk drg ni,skali pndg mcm penyu pn ade,ha3




unggun api yg berjaya dibuat oleh kamimereka

skrg dahla time summer,mmg amatla xsesuai bt unggun api cmni sbb w/pn kt pantai,tp angin time tu mmg xde ah,panas xhingat nyela!tp sbb nk kan lampu,so terpaksala berkumpul kt dpn unggun api...
tgkla betapa semangatnye fini mematikan api yg marak disebabkan kesengalan drg ltk minyak kt tmpt bakar tu,sengal gile ah!menu bbq mlm itu adalah daging,ikan,sate n jagung sahaja,xde ayam pn tp not badla rase diorg marinate tu,respect to jejaka2 niigata yg bajet macho,hehe~

so bile perut da kenyang,hati riang ria,memasing carik port,soksek2,luahan hati ctu,gossip sana cni,n tkr2 cite psal zmn bercinta2 kt skola..since i was in girl school,so mmg xtau sgt psal cinta2 zmn skola ni..ade mmat ni cite,time skola2 dlu,kalau kapel sama2 kelas,time sensei tgh mengajar kt dpn,couple ni pegang2 tgn kt bwh meja!!!!eiiiii yucckss,arienaii(xlogic) gile ble dgr tu,rse cm hello,br skola menengah tp da pnd bercinta2 smp cmtu,haha!(yess,fni clean ok time skola menengah,hihi)then,drg ckp kdg2 tu pg klas sbb nk usha awek yg drg suke je,smp kalau awek tu kt kantin,sggp patah blk g kantin semata2 nk tgk awek tu,haha!!!n drg sume sgt terkejut ble aku bkk cite psal girl school nye 'cinta-cintun'..haha pet-sis sana sni,mlm2 lps light off blhla tgk kt hujung2 corridor org dating2,ble outing weekend,mst excted sbb nnt ble prep mlmtu mst akn dpt cadbury ke,then adela yg jeles2 sume,wakakkaaka malu2!!aneh eh??alaa tp kalau ktrg xdela smp lesbo2 ni,biasa2 je,ngehehe..
aktiviti ktrg disambung lg dgn bermain hanabi(again?)..
banyak gile kan??!!siap ltk blkg bonet keta lg,mmg mcm org jual sedara haram dkt psar2 mlm kalo kt mesia,haha..mcm2 jns bunga api ade,plh je mane yg berkenan,fyi,bunga api kt nihon ni amat2 digalakkan ble time summer,so pg la mana2 pn,banyak gile org jual bunga api ni~~
slamat..hari raya...lalala~~

us!!


めっちゃ楽しかった!!!有難うなみんな!いい思い出作ってきたわ~~!

Tuesday, August 5, 2008

(>_<)

kak da keguguran,soo sad 4 both of them...
hopefully abg n kak da tabah dgn semua ni.....(-_-)

Monday, August 4, 2008

hola!morning~!ohayopp~!!slamat pg dunia!!!* excited*


waaaaaahhhh byknye benda nk diceritakan kat cni!!weekend yg plg saikou(heaven)we had!!!lotsafun here n there!!!!sepanjang 2hari,started frm sat morning, smp la smlm,ahad mlm,full of activities kurang berfaedah ktrg,hehe....let`s check it out;p
SATURDAY
aktiviti tahunan menangkap gambar raya tuk salam aidilfitri..start dlm kol 11 lbh cmtu,tgkp ctu tgkp cni tuptap2 smp kul 1,sdr2 perut da berlalala~mencari makan,brula bersurai..tgk aje gmbr2 tu,mcm2 aksi drg ni,huhu....
then,lpas bersiap2,tkar2 baju,dlm kul 2ptg,b4 grak pg nagaoka tuk hanabi taikai,singgah dkt nairu(kedai pakistan)yg bru bkk 2minggu lepas,layan nan n curry ayam die,sedaaaaaaap+pedasss gile!!!!!!

aktiviti kedua:mokuteki sebenar-HANABI NAGAOKA
hurmmmm thn ni ktrg pg lambat skit sbb bdk2 nagaoka da janji nk chop kan tmpt tuk ktrg kan,so grk pn dalam kul 4 cmtu,kul 5lbh br smp kt nagaoka,pnyela ramai manusia...thn ni best sbb ngk ramai2 tp satu je xbest-tmpt yg drg chop tu agk krg strategic sbb katanya drg pn dtg lmbt,cet!tp xpela,xkesah la kan jnj dapat ngk ak?xmow cite byk2,kite lyn gmbr jela eh^___^



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...