Tuesday, January 27, 2009

soubetsukai 2009





hoyeaahh fni ade masa tuk update pasal soubetsu!!bkn sng nk update psal soubetsu ni,dgn nk kne edit gmbr lg,nk pendek2kan cite lg,sbb kalau nk cite sume,mmg mau makan satu hari...td fni da smbung thesis,so skg ade dlm 5% kot lg nk siap*hiip2 hoorey!!*jadi boleyla kan luangkan masa skit tuk cerita ceriti pasal soubetsu yg teramatla GRAND,millionnn thanxxx to all!!


oh ya...ape itu soubetsukai@soubets???soubetsukai adalah farewell party@annual dinner yg dibuat special tuk menghargai senior2 yg akan grad pd bln march ini...so organizer mmg da bertungkuslumus prepare majlis ni bermiinggu2 yg lalu lagi.n as expected*hihi*,the event wass perfectly MARVELLOUS!!!no words cant say bak kata ahonk dlm speechnye hritu,kekeke...sbb ape thun ni special dr thn2 yg len???tahun ni first-time*kot* dalam sejarah NUMASA(NIIGATA UNIVERSITY MALAYSIAN STUDENT ASSOC.),senpai2 diraikan d hotel..bkn koman2 nye hotel,6stars nye hotel lg tau,iaitu NIKKO HOTEL NIIGATA!*br ni kt kedai pakistan@thai je,huhu*

perasaan ble tahu tu(kitrg dsurprisedkan smp minute2 terakhir btw)....terharu+seb-baik-aku- pakai-cantek2;p

majlis start kol 6 smpaila kol 9 malam...mc malam tu kohai 1nen,tokutoku(sgt brgaya ok kamu!;p)..majlis dimulakan dgn bacaan doa dr duncha,then kata2 aluan dr presiden+ex pres niigata+video clip yg membuatkan cikpuan bergenang skit2 airmata*refer to previous en3*..then,kitorg makan2 smbl tgkp2 gmbr..menu:chinese cuisine,sedapp!

ebi-mayo plg mantap,nyumm2...

ok,kite mulakan sesi penggambaran k,cpt dan muda difahami,hehe..start dgn......

si penulis yggedixsopansantun:p


sambil2 menjamu selera,kohai ade buat persembahan tribute 4 us,lyric melody semua drg yg reka sendiri,terharu gile ah..lyric lagu wani n neeto yg reka,melody semua tu duncha yg pk kan,so sweet,syg korg!!!

p/s:nnt da buat recording,jgn lupa kasi kt cikpuan tau;)

last skali,ucapan dan hadiah kenang2an kepada kitorang...haa time ni la mmg da xtahan kot,dgn ucapan2 bdk2 ni,sdey gile,smp turn fni,ble ckpje tuk neeto dan wani,fni trus nangis!!!haha malulak ble pk balik,tp da x dpt kontrol,nk bt cmne.wani neeto pn nangis gk,kekeke;p

dlm nangis2 tu nk gk gelak,haha muka buruk gile!

ladies....

gentlemen...

e&E students

onna batch 22 rpkj^-^

gaya bebas 1

gaya bebas 2

sukee pic ni:D..perkenalkan gogo-bajet-comeyl..masih single dan sdg mencari pasangan,spe2 yg berminat blhla ctc die sementara peluang msh terbuka:p*hrp2la die x bc blog aku ni,haha*


tamatla sesi di nikkohotel...after tu terus gerak g karaoke,berlalalala smp kol 4 pagi...best karaoke kt heart land ni sbb juice+soft cream adela free!!ktrg yg x minat sgt karaoke ni asik ulang alik makan eskem+posing2 jela,huhu..

last skali,tradisi biasa,kohai2 akan nyanyikan lagu "sayonara daisukina hito" tuk senpai2..time ni tetibe sdey balik,ngan otoko2 skali kantoi nangis*nama dirahsiakan*,kekeke xpe2,bknnye slalu pn kan,skali dlm 4thun,hehe...

thanx again....

akhir kata....tuk kohai2 yg baca blog cikpuan ni,cikuan ingin mengucapkan ribuann billion trima kasih kt korang sume sbb ssh2 bt majlis yg grand ini...tuk wani neeto,thanx jgk sbb sponsor dress cikpuan,terkejut dpt surprise tu,hihihi...kite ade 2bln(minus sbln tuk yg blk mesia cuti ni)lg tuk hangout sama2,ii omoide ippai tsukurouze!!!luv u all guys!!

thanx!cantek sgt photo book ni!^-^

official nUMASA (tiada dlm gmbr:gachapin as photgrapher)

Monday, January 26, 2009

sotsuron mood,sila dtg kembalii

owh ok,nmppknye hrini mood utk meneruskan sisa2 thesis yg xreti2 nk siap tu blm dtg lg...
tulis 10patah je stop,godek2 kom sejam..ヤバイッすね!..
tetibe teringat lak dpt present cd from kohai-tachi last night..
everytime tgk video ni,hati tetibe jadik sayuu...
lg2 cikfni yg hati lembik lembut ni,laju je airmata..
sedey la,ble dgr msg2 dr drg...
tgk balik gmbr2 dr frst year smp skg,w/pon rs kelakar ble tgk zaman muda2 dolu,haha...
maybe korg yg tgk video ni xrase sgt kot,tp sbb diri sndiri yg alami,yg faham,yg igt all those bittersweeet memories,sgt tersentuuhh..
ok stop2,ade je banjir bilik ni jap g,hehe..
sbg tnd trima kasih,fni nk share dgn korg semua video yg juniors+seniors phd buatkan for us yg bakal grad this march,insyaAllah....





video





last but not least,our messages for them...yg baik jadikan teladan,yg buruk,tinggal2kan la..love u guys!!

Sunday, January 25, 2009

will update l83r

sOuBeTsUkAi 2009!!


ape itu soubetsukai?

mengapa?

dimana?

bila?

bagaimana?



semuanye akan cikfni ceritakan bile cikfni suda kurang bz+segala gambar2 cun berjaya dikumpulkan,mohon kesabaran(hua3,poyos!)


takecare\(^-^)/

Tuesday, January 20, 2009

ble penat dgn thesisnye...

sgt penat dgn thesis...
xsbr nk siapkan,hantar cpt2,nk muntah da tgk,huhu...
terasa ingin memasak..
sebab ble masak,dpt hilangkan stress~~
bkk peti ais,yg ade ayam,daging,tulang daging..
xtrase nk makan ayam...
so kuarkan daging,rendam dlm air panas...
sejam slpas tu,terhasilla ini...


daging merah fni;)
  • daging
  • sirap ros
  • lemon juice
  • bawang besar+putih
  • halia
  • daun limau purut
  • sos cili
  • sos tomato
  • kicap
  • oyster sauce
  • serbuk cili
  • cili api
*hiriskan daging...rebus daging yg da dihiris tu smp empuk..bg daging tu merah,titik kan beberapa titik sirap ros dan jgk lemon bg hilang bau daging tu...
*ble da empuk,toskan air..
*tumiskan bawang n halia smp kekuning2an..
*masukkan sedikit air,sos cili n tomato,kicap skit,oyster skit,garaam skit...
*then masukla daging merah td+bahan2 len
*tuk bg rase pedas,masukkan serbuk cili dan jgk ciliapi,hehe...
*tmbahkan bawang yg dipotong besar2...
*biarkan kat atas api yg kecik smp rase da sebati,kuah da pekat,boleyla makan^-^


note:nk letak lada benggala tu pn boley gk....



Friday, January 16, 2009

on my way back home from lab....


oh harini bgn awal pg lg sbb ade meeting lab..
kuar2 umah je yuki da penuh balik,smalam mcm da cair...
tp da dpt agak sbnrnye sbb tgk suhu kt laptop pn -1 kan,mmg kaw2 sejuk ah...
so lepas je meeting,terfkir nk tgkp gmbr tuk kenangan last winter d nihon ni:(
so here r some pics....


varsiti kesayanganku...*nada lagu UM*

air pn da bertukar jdik ais!




my lab building...

tetibe je yuki lebat...

faculty of engineering building-niigata university


near the main entrance

somewhere in shindai(@niigata university)

still in shindai;)

情報(IT) fac...

bunga d musim sejuk....





yeah,i am soo gonna misss dis place sooon:((

Tuesday, January 13, 2009

no life


point di stu:
2/4hb:submit thesis
2/12hb:final presentation

thesis tu,insyaAllah boley siap kot,doa2kan la ye....


takecare semua\(^-^)/

Monday, January 12, 2009

yuki yuki yuki yuki yuki!!!!



yiippiiee!!!!tonight snow tetibe mengganas!!
be a frst person yg pijak snow tuu,teramaaatla kimochiiii!!
yuki lembut gilakk..mcm kapas pn ade,huhu....





and finally.........






our first yuki daruma(snowman) 4 this winter,ngeeeeee trus 3 ha,mama abg adik,ayah dieorg??out-station;p





ok,lemme teach u on how to make a yuki daruma,hehe...3 easy steps to follow:)

1.make a small snowball....then roll on the snow like this ya kawan2..



2. then golek2kan snowball until u get ur dream yukidaruma size

3.paling bulat+besar for body,bulat+kecil sdikit for yukidaruma face,combine kan,then make-up kn yukidaruma ikut kekreatifan masing2*wah,da mcm ks recipe msk la plak;p*

ouh,i luv this pic!!

Friday, January 9, 2009

another ski trip to altz bandai




date:
3january2009
location:altz bandai,fukushima,japan
comment:SAIKOU!!!!!!!!tempat yg sgt cantiiik+course tuk main banyak,xsilap 5 course kot,plih je mana2 gondola yg berkenan+powdery snow(jatuh memang x rase sakit bontot lsg,huhu)+matahari memancar2(but still xdpt lawanla kesejukan kt skijyou tu)..last but not least,kt ctu x perlu bwk bento lunch sbb ade kebab halal ,superrrrbbbb yummmmyy!!pendek kata,ski trip plg bessst sepanjang 4thn kt bumi sakura ini*sob2,sedeylak pk da nk balik*


scenery yg sgt camtek,kandou seketika


cikpeaknee^-^

boarders masing2 tnjukkan bakat*eh terselit sorang bdk men ski,hihi*


long long way to go~~


thanx for the trip guys!




looking forward 2 another trip b4 balik mesia 4 good,insyaAllah...

*updated*

haha br teringat nk ltk vid yg ktrg tgkp hrtu,ntahpape je,huhu...

video


n right after that....

bedebuk,hahahahahahahahah!!*rofl*


"alaaaaa,xjadiiiiiiii!"huhu

video

Thursday, January 8, 2009

chicken chop


bahan2:
  • 3keping ayam boneless-diketuk2 jd nipis
  • telur sebijik
  • tepung jagung
  • tepung tenpura/tepung kfc
tuk gravy:
  • bawang besar+putih dicincang2
  • slices mushroom
  • oyster sauce
  • sos tomato
  • sos cili skit
  • kicap skit
  • black pepper
  • garam skit*optional*


cara2nye:

  • frst ketuk2 ayam tu bg nipis(malas xyah buat pn xpe,hoho)..pas2 salutkan tepung jagung,celup telur,salutkan tepung jagung/tenpura nye tepung/kfc nye tepung,goreng smp masak,angkat..
  • tuk gravy tu,tumiskan jap bwang,pastu masukkan air skit+sume bahan2 tu..chousei(selaraskan?) rase smp rase best,pastu boleyla tuang atas ayam tu bersama ngan fries yg da digoreng

p/s:kalau ade brocolli ke,boley rebus jap,makan skali ngan chicken chop ni,sedap gak;)


sekian tuk hutang resipi pemalas fni,hehe...

strawberry shortcake





original recipe-->here (in japanese btw;))


[sponge cake]
telur...3biji
gula...80g
flour...90g
baking powder...1~2tsp
butter...20g(cairkan dlm microwave)
ovallete...2tsp

[strawberry syrup]
strawberry...6,7 biji
gula...60g

lemon juice...2tbs


[topping]
whip cream...400ml
sugar...70g

strawberry


cara2:

1. ayakkan tepung+baking powder,ketepikan..


2. dalam bowl besar,masukkan telur+gula...


*panaskan bowl sbil kacau(mcm double boil)..ble da panas tu,kuarkan,smbung pukul telur+gula smp batter jd putih+kembang...*(bg kek tu spongy)


3. bile da kembang,masukkan tepung gandum+ovallete+butter.


4. masukkan dalam loyang 5号(16cm?)diameter..


5. bakar dalam oven yg bersuhu 170celcius,about 30mins..


6.bile kek da masak,kek tu akn menggunung,sejukkan jap..
then potong dua lapis kek tu...

utk syrup:
potong kecik2 buah strawberry,cmpurkan gula,lemon juice..kacau atas api smp buah tu hancur..byk strawberry,banyakla dpt syrupnye..tmbh air skit kalau pekat sgt;)

whip cream:
putar whipcream+gula smpai jd icing

deco:
kek yg da dipotong dua tu,ambik satu lapis,letakkan strawberry syrup,
aturkan buah strawberry,letak whip cream..sukatan ikut suka,hehe..

last skali,letak satu lapis sponge cake tu,hias ikut kekreatifan msg2^-^

siap!!!


xbape camtek bile dipotong,gara2 silap potong kek...



note:gmbr2 cara2 diambil dr resepi asal nye page;)

p/s:kalau kt mesia,kurangkan gula pn xpe kot,sbb gula kt nihon ni kureng manis...

Wednesday, January 7, 2009

lonely

Such a lonely day
And its mine
The most loneliestday of my life

Such a lonely day
Should be banned
It's a day that I can't stand
The most loneliest day of my life
The most loneliest day of my life>


Such a lonely day
Shouldn't exist
It's a day that I'll never miss


Such a lonely day
And its mine
The most loneliest day of my life
And if you go, I wanna go with you
And if you die, I wanna die with you
Take your hand and walk away


The most loneliest day of my life
The most loneliest day of my life
The most loneliest day of my life
Life


Such a lonely day
And its mine
It's a day that
I'm glad I survived

Sunday, January 4, 2009

hari2 terakhir 2008 kami part 2

sambungan......

lepas habis countdown tu,kitrg gerak pg men billiard lak,plan asal nak pg maen2 kt round 1(game centre),tp sbb dak2ni baito shibun(part-time) kol3,terpaksa cancel sbb klo pg round1 cnfirm plg kurang 3jam,so ktrg melencong ke billiard lak...20min 100yen,murah kan?main billiar smp kol 3,besok tu dahla plan nk bgn awal nk rebut fukubukuro,walaupon bajet cipuut je kan,cuci mata pn jd la;)



1hb1 2009
wahh permulaan tahun yg baik tuk fni sbb die berjaya bgn seawal 830pagi(set alarm kol 8 pg,tp sdikit tersasar),haha tp mmg xlena sgt pn tido mlm tu sbb asik terpikir fukubukuro je,hoho...tp malangnye sume org x bgn,sedey gile,kul 10 br smp,da mengamuk2 br nk bgn,huhu sabar jela...mesti ade yg xpuas ati kan,apemende yg fukubukuro ni,dr hritu lg fni duk sbut2,haha lemme explain psal fukubukuro ni...
eh godek wikipedia adelak explaination pasal fukubukuro ni,thanx wiki,bleyh fni copypaste je tuk korg:p

"Fukubukuro (福袋 lucky bag, mystery bag) is a Japanese New Year's Day custom where merchants make grab bags filled with unknown random contents and sell them for a substantial discount, usually 50% or more off the list price of the items contained within. The low prices are usually done to attract customers to shop at that store during the new year. Fukubukuro usually are snapped up quickly by eager customers, with some stores having long lines snake around city blocks hours before the store opens on New Years Day. Formerly, Fukubukuro were an easy way for stores to unload excess and unwanted merchandise from the previous year, due to a Japanese superstition that one must not start the New Year with unwanted trash from the previous year and start clean. Nowadays, Fukubukuro are pushed as a lavish New Year's event rather than a way for stores to get rid of excess merchandise."


ok anak2,suda faham ape itu fukubukuro,bguss,hehe...sbb tula kne bgn awal pg,fukubukuro ni limited je,like satu kedai 500bags je,kalau kedai yg glamer2,mmg org2 jepon yg gila shopping akn sanggupla beraturr panjang ..seb bek fni ni bkn shopaholics sgt,teruja tu mmg teruja tgk brg2 mrh sume tu kan,tp bile nk beli tu,mesti pk dua kali..yela kan mostly harga fukubukuro 5000yen(rm 150)~rm 10000(rm300),agak mahal kn*atleast 4 me*(tp dlm tu mmg brg2 yg hrg 20000yen~30000yen la..)TAPI kalau baju tu,skg kan musim winter,so mst ade baju2 tebal,sweater2 segala,tu yg malas nk beli tu,bln 3 ni da nk balik,malasla kn nk angkut sgala baju2 sejuk tu bwk blk mesia(gila ape?),las2 kne kasi kt kohai,x aci,huhu...

*tp kalau pg tokyo mst lg heaven shopping kan,jeleessnye,pk2 balik,nyesal x g tokyo newyear hrtu,mesti cik B shopping zara all out la tu kan,dr haritu lg die x sbr nk tgg newyear,huhu...
*

big big bargain aeon niigata at 10am

pusing2 kt aeon smp kol 2ptg,pas2 kitrg pergi ke APITA besar lak,beli brg skit..rupanya kt apita lg best berbanding ngan aeon tu,dahla x ramai org sgt,fukubukuro pn byk lg e/thou da petang..lepak apita sampai kol 6 kot,then on our way back,boleyhlak tersinggah kt SATY lak,saje je nk tgk2,skali terbeli jgk,tp kalini banyak beli sorvenior tuk family kt mesia,beli siap2 time sale ni,hehe...

brg2 yg ktrg smpt beli,xbanyak pn,padanla ngn bajet yg ciput tu,huhu..


make up revlon,i loike,mrh gile,2000yen je..kasut nike tu pn murah,one 4 me one 4 my sis..

terbeli fukubukuro baju berharga 5000yen,set dress,legging,muffler,top,shirt,belt,necklace, skinny jean..tp malangnye skinnyjeans tu x muat,haha sape muat jeans size 61cm angkat tgn,fni nk ks present;p...

set dlm fukubukuro..suka baju ni!^-^*tp xtaula nk pkai ble*

others semuanya sorveniors tuk bawak balik nnt...


jeng jeng....rahsia,hehe

en.bf belikan SK-II tuk ibu die,sgt sweet kan?;p..tp mmg berbaloi sebenarnye,beli barang sk2 yen15,000(450rm) ke atas akan dpt fukubukuro free(dlam bag tu ade brg2 sk2 hrg+makeup max factor total 20000yen)*fni curik lipstik satu,muahaha*

sekian crita fni yg tertunggah seminggu...btw,smlm pg main ski lg!kalini nye tmpt lg best dr hrtu,nnt cite nextime k,buhbye...


note:lg 3hri tetamu cikfni da nk balik,emosi pn suda mula xstabil:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...