Saturday, November 3, 2012

korea day-3

hari ke-3 ialah hari anniversary kami,yeay!!!so sebulan sblm p korea ni, i da book awal2 seoul tower revolving reataurant, a bit pricey tp untuk setahun sekali for special event camni i think its worth it..

kami reserved for the dinner at 730pm, so siang tu ade masa lg nak p jalan2,..misi dua hari terakhir ialah tuk cari silk and brooch di nandaemun dan dongdaemun!ok nak dijadikan cite,sblm p korea tu mati2 i igt brooch ni dijual di mana2 shj,tp ble da smp tu rs pelik apsal xde nampak pon brooch,dgr cite member smp berpinai2 mata tgk bling2,hrmmm dh kt hotel tu brla google2 psl brooch ni,n ramai yg ckp kt nandaemun,dlm bangunan..
seblom p nandaemun ni kami p dongdaemun dlu skjp tuk crik silk kan..cite pasal silk ni pun,kami xjumpa byk kedai jual silk pung!n xsuka masuk bgunan textile dongdaemun tu,pening n lost ok duk dalam tu!bgunan nye besarrr tp kain yg dijualnya ntahpape ntah,more to pemborong nak buat kain baju cmtu kot,yg jumpa jual silk tu skettt je choice nye!agk kechiwa di ctu, tp dh xde masa nak explore byk2,men beli jela kedai pakcik yg pancing ktrg ckp rmai org mesia blh tmpt die,kedainye hujung tercorok gtu,tp xdela cantek mane pn silk nye berbandng kt mesia,4m for 70-80rm,tp xde bling2,xtau murah ke mahal,opel silk it is..

entrance to the textiles store,tp tetibe boleh plak kluar kt bangunan lain!

tp firasatku tetap menyatakan sbnrnya ade tmpt lain lg kot yg btl2 jual silk,hampa disitu...

next,mission mencari brooch plak..malamtu google2,adela jgk blogger yg bg tips masuk ikut gate 5 nandaemun nnt ade bgunan yg jual brooch..n ade jgk yg bg tips ade kedai yg rmai mesia beli kt ctu tp she disnt mention exact location so xdpt nk kesanla kt mane..
klo masuk ktgate 5 tu jalanstraight nnt ade bgnan jewellery park xsilap,adela one floor ni org jual brooch n accesories lain,agak berpinar mata ku tapiiii tetappp xpuas ati sebab rasanya ade tmpt lain yg lg byk!(dasar xbersyukur hoho)
                           
baru skett je ni da rambang mata hehe..


tapi bestla nandaemun ni sbb semua ada kt ctu,cm rantau panjang kt kelantan pon adegk rs hehe..

nandaemun!

next, Seoul tower!

Tuk access ke Seoul Tower dr Myeong-dong senang je, jalan kaki je dr myeongdong station sampai cable car station.
TETAPI, xyahla berangan nak pakai heel segala (semangat ai bawak dr jopun heels nye tauuuu!)sbb nk smp ke cable car tu kene daki bukit dulu kau, habes cair mekap aii tau!

sampai je kt tower tu elokje time reservation,terus masuk restaurant...as expected la,viewnye sgt WOW!
tp ada budak kampung tu rupanya peing bileeee masuk rest berpusing ni,nampak kool tp pening hoccay! I mmg sensitip bab2 bergerak2 ni, masuk lift ke masuk tempat tgkp gmbr purikura pon boleh rs pening hoho..
                              
route to the cable car station!

cable station entrance

Menu die jgk sangat amat menyedapkan!Lobster set with appertizer n dessert for 90,000won per person! ended up ktrg habes masa kt rest tu sampai dkt 930 pastu turun tempat observation deck jap (if  u had dinner at N Grill, u will get free service to the observation dec, no nedd to buy a pass)
main course!



agak frussttt lagi sebab boleyhla terlupa nak p toilet die!!tgk gambar sgt cantek tau,beriya la i mula2 tu gtau encik somi nk p toilet die,skali da smp floor observation tu, boleyh lak terlupa sebab excited tgk ada air-post from seoul tower,huhu!

n frusttt jugak sebab xsempat p museum teddy bear tau!haishhh

tapi dapat beli love padlock n lock kt tempat LOVE port tu pon da puas atii la:D
walopon xdpt tgkp byk gmbr sgt sbb battery camera bolehlak kong time2 precious moment tu kan haih, xpa la,segar dalam memori je la idok:D






post office in the air.. they provide a service to send postcards to all over the world with a very cheap price!


yippiee,we got ours there!!:P

romanchikkuuuu~~~~!!!!LOVE

maka berakhirla kesah pendek kami ke Seoul, org lain p sampai sminggu, kita p 3hari jepastu nk plak pergi semua tempat best, memang xdapatla kan... flight balik jopun esok tghari nye tu tp since myeongdong ni jauh dgn incheon epot, memang xdpt bt pape la kan pagi tu selain pack2 brg n ciao!

u can get these LOVE padlocks at the soovenir store there.. 





p/s: ade certain2 penjual ni perangai kurang adab sket, kalao korang da bargain2, tp xnak beli, dorg akan marahh kau,haktuih betul, pastu siap kutuk cakap malaysia sama je ngan china, aihh yg dio tu xsama ke (ku ckp dlm ati jela tp,takutlak kt negara org nk cr pasal kan hehe)










2 comments:

zila said...

boleh tau x awk duduk hotel kat mana?? ok x hotel tu??

peaknee said...

hi zila,kitorang duk elle inn hotel, sy ada review kat previous post, puas ati la with the room,worth the money;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...