Thursday, December 17, 2009


eh eh cik fin ada kt mesia la??!

hak3 x jd pergi nihonn!tetibe je cancel,mmbazir tiket aje,atleast kasila p jln2 tgk yuki alang2 da book tiket tu,huhu kemut nye company...
tp mmg lega gile ble boss ckp cancel,sumpah x tenang sebelum tu duk pk cmnela nk present nk jwb soklan2,hihi darah gemuruh skit aku nie...
xpela,yg penting dpt renew passport secara percuma!HOHO!




chinami ni,skg ni pon x tenang sebab menghitung hari encik bf nk blik mesia!
hoyeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyeayyyyyyeyyyeaaayyyy happy!!!
tiket flite da booked,cuti pon da mntk,sumpah x sbr!!ngeee^^
oh rakan2,jom g knduri umah mamat belah KL jom!



will be at kl from 25th~29th
(#^-^#)



note:rindu niigata tgk kohai2 buat snowman,teringat tahun2 sebelumni mst aku yg plg excited ngalahkan dorg,huk3....

Saturday, December 12, 2009

ehem2...
cikfni nk kne p jepon rabu ni...!
ada conference all ROHM group n cikfni yang sgt amateur ni kne buat presentation!
xfun langsung...
sumpah cuak,powerpoint pn ntah kemana lagi ha,dahla ada representative from china,thai filipin,smua negara yg ada ROHM la kesimpulannye,mati aku(X_X)
dengan jadual yg full hectic schedule nye,pg pn skjp je,frm 16~19hb je,nama lg businesstrip,huhu ntah sempat jmp eju ke tidak nnt..jmp sang kekasih?lg la xmungkin:(


apepon,doakan cikfin dpt present dengan cemerlang,xmemalukan malaysia,huk3..

Tuesday, December 8, 2009

wishh both of u...
CONGRATULATIONSSSSS
on ur E! Day


u looked so stunning frens!buat i terasa nk bertunang jgk....


SITI NADYA ZAINUDDIN
we've been a good frens since sekolah rendah zainab (1) until now n forever,insyaAllah~


and another one...
to

NOR AZUA ARIFFIN
haha we're the pioneer of sekolah menengah sains pasir putehxdela-glamer-pon..
yeah,finally ada gak geng kite yg da menghampiri ke gerbang perkahwinan,eceh^^




and last but not least...























bakal...


KAHKAHKAHKAHKAH!
-end-

Thursday, December 3, 2009

sgt x ptt ke ble aku rs sgt jeles ble tau die dpt offer kat o&g company???




















nape aku nk raase jeles pon xtau....sgt x logic kan,xkan laki nk kalah ngan pmpuan plak,sure die akn rs tercbar..tapi somehow,aku lak rase tercabar,ye tau,sengal(T_T)
































tahniah sayang...u've made the right decision by choosing dat company,no more runsing2 segala,im always by ur side....okinawa pon okinawa la,fni pasrah je klu kne stay sana(heeeee,joudan2^^)

Saturday, November 21, 2009


ehhe hisashiburii nk menempek resipi kt cni(read:lama gile x pgg kuali masak2)
since balik mesia+da jadi org bekerjaya ni mmg amatla malas nk masak,kekadang tu teringin je nk masak ayam paprikla,masak macroni gorengla,bakar kek la,bt lasagna la,alaa resipi zmn student2 dlu,simple2 je,tp yg simple tu pon da jadi malas,pelik gile ngan diri sndiri..weekend je rase nk tido,weekend je rase nk bercinta ngan bantal 24hrs,haishh..
tp akhirnya dgn brkat usaha gigih
setelah dipaksa
,dengan bantuan my chef mymom,akhirnya terhasilla resepi ni,hihihi enjoy!


AYAM MASAK KICAPjerr ponn,kah3...

  • ayam-suka ati la nk byk mana
  • blend cili kering+bwg putih+bwg besar
  • kicap
  • sos tomato
  • sos cili
  • daun sup
  • timun-potong dadu
  • lada benggala(ピーマン)
  • sos tiram
  • garam
  • lada merah+hijau
mula2 korang goreng ayam yg korang perap ngan garam+lada yg di blend tu dgn api yg xbape besar,nnt cpt hanguslak ayam tu klu api besar..
bile da mcm masak,kuarkan ayam tu,tumiskan kejap lada kering yg da diblend ngan bwg td,biarkan kejap,pastu masukkan ayam td..
pastu masula sgala jenis sos yg ada,hehe tmbah air skit,pastu masukkan segala jenis lada ngan timun tu..ada buah tomato blh masuk skali..
pastu tmbh garam skit kot2 x masin(sy pemasin orgnye,hee)
pastu biarjela kat atas api tu ngan api kecik gile,smpla betul2 da sebati,eceh,hehe siap!
mmg resepi pemalas gile ni...

next..
sayur air je pon..melampau no ha kalau yg ni pn nk letak resipi,huhu..perut da kenyang,nk beradu ar jap,musim2 hujan cmni mmg tidojela aktiviti plg meyihatkan...
saya rindu die....












saya jeles ble tgk kwn2 sy dpt dating dgn shiawase...
















saya jeles ble curik2 baca msg2 sweet kawan2 sy dgn pasangan masing2 kt fb..



















saya sangaaaaaaatt amaaaaaattt soo badlyyy nk jumpa die sebenarnye
(T_T)


R.I.N.D.U

Sunday, November 8, 2009

to abg belang my adjheis,naiteiii OMEDETOUU!!
many many congratulations to u on ur first job at ........canycom (aishh asal nk kne pmpuan gedix lak jd model dlam iklan company ni,huhu bahaya ni!)
finally ur dream comes true,m so happy for u dear....



meaning our long distance reltionship pn will be continue for only-god-knows how many years to go,ok yg ni mmg fni sedeyyy,sumpah xtipu(T_T)

ntahla,perasaan skg skjp happy sbb akan nnt dpat iphone fni tau orgtu nk sgt2 kerja kat nihon,so bile da dpt sure orgtu happy giler kan plus orgtu akan balik dis dec(can`t hardly waittt!*love*)

tapi bile fkir for long term,jumpa 6 bln skali,tu pn ble da jadi shakaijin,sure cuti plg lama pn 2 minggu je kan,trus rase nk nangisss lg,nape la kite asik long distance je kan,duk nihon dlu pn jauh jgk(T_T)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
ok,stop luahan...perasaan-yang- bercampur baur..

Monday, November 2, 2009

happy birthday mama!

hari ni ulangtahun mama yg ke 56,selamat hari jadi mama!
anakmu doakan semoga mama dipanjang kan umur,dimurahkan rezki,
diberi kesihatan yang baik2 aja,sentiasa look forever young,hehe syg mama!
w/pon permulaan hari yg x baik pg td,bgn2 je tgk pintu umah ternganga luas,bedebahnye pencuri!seb bek die xsmpt masuk bilik aku..
dhla smlm tido bilik mama,sebab papa p kl..dgn jam nye aku cmpak kt katil je,tpon tg charging,laptop tersengih kt meja ni,haihh alhamulillah,die sempat masuk blk sebelah akuje,habis duit ssimpanan adik aku,pastu jam yg aku beli kt nihon(huk3 syg!),pastu kasut2 selipar pon smpt die curik gk,tp yg lelaki nye jela,yg pmpuan die xpandang pon,hoho safe~~

seb bek abg aku balik kerja kol 4 pg tu,agaknye die dlm umah time tu,tgh menyorok agakye,sbb elok je abg aku ttp pintu bilik die,tetibe bunyi cm benda jatuh tp sgt kuat.so aku assume mst time tu die br pas terjun dr tingkap tu sbb abg aku ade nmpk cm bayang org kt luar umah tu,eiii tp aku mmg xle jd saksi lsg ar sbb lsg xsdr pape,haha sgt xguna kan..
mama plak ade terjaga kul 2 lbih cmtu,mama bkk pintu bilik skit,pastu mama g toilet jap,bile kuar dr toilet,tgk2 pntu blk tu tertutup,haishhh aku assume lg mst time tu die ade luar la tu,die yg tlg ttp balik pintu tu,takut kantoi die kt luar,huhu logic x?
ichiyou da report police td,police pn da dtg tgk,hebat gile pencuri tu,die boleh kuar dr tingkap kaca yg kecik tu,ala yg tuk laluan tuk angin masuk tu,cmne die terjun pn aku xtau..tp yg lg heran cmne die masuk,eiii takut!
k,tamat kisah pencuri bedebah itu..

masuk cite sdikit seronot,harini secara rasminya cikfin guna p1 wimax,bye2 streamyxsux!
so far,okla,cuma signal x kuat sgtla kt bilik blkg ni,blm jmp tmpt strategic lg kot...
tp okla nk bndgkan ngn streamyx tu kan...
apepon..
korang bile lagi mau POTONG???(^_______^)v

Tuesday, October 27, 2009

streamyx umah saya suda 2minggu rosak,damn u streamyx!!janji 2 hari bekerja je,ni da 2minggu,bangang tolla!
ni cik fin pinjam broadband member semata2 gian nk berinternet,best jgk broadband ni,tp bkn wireless la kan,susahla kt rumahni..kalau x,da lama aku tkr ke broadband ni,haishhh...

tetibe xde mood nk menulis..
oh ni br balik dr ziarah anak buah kt kilang tu meninggal dunia, accident motor otw balik dr kerja...da 2 minggu koma...al-Fatihah untuk arwah Fadhli...................
semoga rohnye ditempatkan dikalangan org2 yang beriman,Amin...
Baik orangnya,selalu buat lawak,sentiasa ceria,hr last die kerja sebelum accident tu pun die sangat ceria dan salam dengan semua rakan2 die(T_T)

Tuesday, October 13, 2009

org kata skali accident xkn accident lg kan kan?

omg,fni accident!fni accident!!!!!!
accident secara besar2an,fni langgar 2 keta td(T_T)serious horror(T_T)
huwaaaa cmni alkisahnye...
pada sautu petang yg xberapa nk hening,aku janji ngn mc sya tuk jmp die kt mcD,hati da xbest time kuar kilang td,rase malas sgt drivee tp terpaksala sbb da janji kan..
so nk dijadikan cite,crik2 parking mmg xde,so janji nk g tmpt parking keta mcsya tu jela..
dhla aku da tersalah masuk lorong tp aku redah jela,time nk stop depan lorong tu,tetibeee aku xdpt tekan brek,omaigodd time tu sumpah da panic,apsal xjmp brek,danggg ku tertekan minyak agaknye terus keretaku meluncur laju cross jalan besar banggg langgar keta merc yang elok cross depan aku,perghhhh tp keta aku mmg berkuasa tinggi dengan tiba2,erti kata lain aku mmg tekan minyak lg kot time tu,truss straight lagi keta aku cross jalan sampaila seberang sana langgar lak belakang toyota yg tgh parking!!wah,jalan cite da macam fast n furious version fni!!(T_T)

time tu aku mmg cuak gile,trus nangis je dalam keta tu,org da ramai da kat luar keta aku,ade lak polis guard mydin depan tu kot,mmg serius kt bandar kt tmpt org sesak aku accident,gile tul..die suh aku kuar,aku nangis2 cm org mati laki,time tu dalam kepala aku,mati aku kne kaver repair dua keta tu,dhla merc,da xpk insurans da time tu,gile gelabah,polis tu suh kuar dr keta tu,aku kuar kaki ayam cmtu je,hak2 xlawak lsg,sumpah panic ok time 2!dhla pk mmg xkn dpt drive da aku pasni,papa sure marah gile owhhh seriusss cm org mati akal td..pas kol papa tu,aku p duduk lak sebelah keta,atas jln raya tu,hakhakhak dhla ramai org keliling aku,aku nangiss je,padahal xskit pape pon,keta je rosak,tp shock nye pasal!bile my parents smp,pakcik2 duk cite kt my mom,kesian tgk budak ni,terkejut sgt agaknye,hua3...

seb bek ada srg abg ni,die pomen keta,so die da biasa ngn keta ni,die je r yg discuss2 ngan apek2(oh dua2 keta aku langgar tu apek punya!dem btol,penuhla apek2 td,ces!) sementara tunggu my parents smp..

hurmm kesimpulannya,besok pg bt report polis,keta anta masuk bengkel,keta apek2 tu pn nnt die claim insurances,settle..

p/s:masih agak trauma....eiii seram!

Saturday, October 3, 2009

nayamu..

patut pakai bracess ke x...




patut ke x...







patut....





xpatut...









patut.....





xpatut...







doc ckp alignment gigi semua da cantek....






cuma...






agak jarangla.........










buatjela kan......?







"KECANTIKAN MILIK SETIAP INSAN~"

Saturday, September 26, 2009

many2 congratulations to u fren!

hari ni kawan baik saya da bertunang!!
sepatutnya diorg ni xperlu bertunang,trus kawen je ha,da bercinta hampir bape taun ek korang?tahun ke-6 kan kan?
kawan saya ni sgt setia orgnya,xpernah pn sy dgr die ade skandal ngn mane2 jejaka selain abg Z pojaan hati die 2,haha!
die selalu nasihat saya jgn buat hal,jangan buat hal,sebab die tau saya nakal tp baik orgnya,hihihi nnt die da nak kawen,saya baru terkedek2 nk bertunang agaknye time tu,haishhh ni saya rase tercabar nk kawennn jgk!to u-know-who-u-are,ehem2 i da ready ni,hak2!


ha ni la kawan yg saya maksudkan tu....santek orgnya,ni blm gambar mekap tebal time bertunang lg ni,xsbr haku nk tgk!haha...


k baity atau nama glam nye kus,selamat bertunang wei,sorry xdpt dtg,tp aku promise nnt ko kawen nnt aku akn mntk cuti awal2 k^^hihi semoga berbahagia!


*gmbr dicurik dalam fb nye,tu gmbr pg cun r aku rs,haha!mntk halal ye kus,maaf zahir batin:)

Friday, September 18, 2009

yeayy raya modee スタート!

phewww,tamat suda kerja tuk hari terakhir sebelom raya.
lusa da nk raya,preparation raya pon xlengkap lg ni,kecuali baju raya sdar xsdar 3 psg haku tahun ni,haha tp sumenye ready made,nk bt cmno,xde tukang jahit tetap+malasla wei nk g beli kain2 ni...

ok ape lg ek,besok p amik kek,buat kek(oh i miss baking!),kemas bilik skit2,tukar pape yang ptt bg rase feel skit nk berayaa,haha lg lg ape lg yek,oh kne menjalaaa srg2,my assist da p menjala kt india,haishh kakak srg jela nmpk gaya nya thun ni,huk3 adikkuu pulanglahh!!boring gile g raya umah tokwan nnt xde geng,huuuu....

k la,ada 2 hari lg tp kot2 la bz kan besok,so mcm da xsempat nk update2,jd dengan ini saya wan noor shafini ingin memberi sepatah dua kata sempena hariraya yang bakal tiba mungkin lusa:

pada yang balik kampung halaman,hati2 bwk keta motor tu,igt2 kt family kt umah tu,xusahla bwk laju2,hoho seb bek aku mmg da kt kampung...

pada yang raya d perantauan,xusah la bersedey2 kerna adang2 raya kt negara org pon fun jgk,masak beramai2,huha2 di malam pagi raya,pasang lagu raya kuat2 pg2 raya,pastu pergi kelas beramai2,hak3..

pada yang masih kanak2(read:belom kerja),jgn mintak duet raya banyak2,kesian pada kakak2 abang2 yang da kerja ni,huhuhuhu first time nk kasi duet raya,janggal lak rasenye..

akhir kata,SALAM AIDILFITRI dari saya,cikfni camtek(haha),mohon ampun dan maaf kepada semua yang mengenali saya secara sengaja ataupon tidak,maaaf+ampooonn beribu2 ampun la kalau ada terkasar bahasa ke tergossip ke(hihi),termarah ke,terkutuk ke,hrm dan sewaktu dengannya la..juga halal makan minum,klau aku ade hutang kt korang,sila maklumkan ye,kot2 cheq da buat2 lupa,huhu!


rindu plak rasenya kt adik di india juga abang di okinawa,jopun tu,haha!


bye2 semua!

Tuesday, September 8, 2009



kenapa tiap kali bln ramadhan circle peod haku mesti jadi tepat 30hari,bln len xmowla cmni...

br berangan dapat puasa full tahun ni,haish3..




dahla ssh nk curik2 makan kt mesia atau persisnye di kilang tu,huuuu mau balik nihon!(X_X)




..:::sedey mode:::...



Sunday, August 30, 2009

wahhh im turning 24 today!



tp.......
nape rase kosong je ye?
nape perasaan excited counting days tak terasa ek?
adakah ini tanda2 penuaan fini smakin matang?haha!
apepon,thanx for all the wishes from u guys..
xkisahla kt facebook,friendster, msg ,call ym,kad birthday(ok ini tpu,zmn kecik2 dlu je dpt) dan sewaktu dgnnya~
muaaahhh3x!!!\(^-^)/



tahun ni jgk firstime fni xde wishlist bile ditanya oleh encik bf (tarik nafass lega ye bang?)
actually bkn xde,xsempat nk fkir kot..fkir2 pn xterkeluar gak,except for this thing






















muahaha x x,fni x hint pon nie,saje je..*wink2*
oh 2 enchik bf,kamu sgt schweet la mlmni,hahaha xmatured pon ade!


kaakakaka sangat unique ok!haha u really made my day la!xOxO
(#^-^)/\(^-^#)








sempena hari bersejarah ini,ape yg sy harapkan semoga dipanjangkan umur,sentiasa dimurahkan rezki dan kebahagian adalah milik saya selamanya,amiinn semuaa...


p/s:selamat hari Merdeka tuk seluruh rakyat Malaysia..

Sunday, August 23, 2009

Ramadhan dtg lagi!

2 all muslims dan muslimahs,
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK


ucapan tambahan:

#kepada kaum adam2 sekalian,jgn ngengada nk ponteng puasa,kami kaum hawa xpe!!ngee
#kurangkan gossip2 ye rakan2,sebulan je wei tahan!haha tp cm da lama x bergossip2 huha2 kan rakan2ku,rinduu sebenarnye..
cam da lama x ctc dengan dunia luar(read:asikla kerja,xfun!)
#ayuh ramai2 g terawih..
tp td aku tertido pas magrib,niat bkn men berkobar2,spoil tolla..sumenye gara2 kerja hari ni,huh




tahun ni aku agak rase berdebar2 la sambut ramadhan,haha bkn ape,sbb memikrkan da lama x puasa penuh kt Mesia ni,so perasaan die jd gedik la skit,huhu pk tkt xlaratla hapela,over kan..
plus tahun ni kan firstime berpuasa sebagai seorang pekerja,woo maksudnye setiap hari saya akn bangun kol 6 pagi dan bekerja di kilang sepanjang hri sehingga la hampir waktu berbuka br dpt balik,tu pn kalau dapat la kan,isk3 ckup bt saya rs berdebar2,haha!
kalau zaman student dlu,bgn kol 2ptg kol 5 da berbuka,xbermakna gile hidup time tu!tapi FUN m(-_-)m





Sunday, August 9, 2009

a warm welcome my new nephewww~


yeay,saya dapat anakbuah baru lg!!nama anak buah baru saya ialah

wan muhamad adam mirzan bin wan mohd khairul ezwan

haha xnk kalah kan nama,kalau JPN bagi limit sampai 60perkataan,harusla abg aku letak sampai 60,tu mmg ngam2 42patah,limit nama setiap org..

ish da umur 10hari sebenarnya adam ni,maapkan auntie fin ye,auntie fin buat-buatbz sgt sejak 2 menjak ni,xtau nape,ape yg bz pn cikfini xtau..mungkin cikfini sbnrnya da hilang mood untuk mengarang2...

ini lak sepupu adam,da 5bulan,makin muka cino da aku tgk budak ni,huhu..

ok,gmbr blurr tp nk gak letak..


haa yg ni clear....
gaya seorang ibu mithali kan kan??




note:yeay2,da masuk bulan august....

Thursday, July 30, 2009

tadaima!
cikfni da selamat smp rumah jam 11 mlm td..
flite sedikit delay gara2 hujan lebat kt kelantan ni ha..
my sis pn da selamat smp india,kesian plak ble die ckp kene naik bus xde ekon,6jam lak tu. pastu pakcik bus lak suka hon2,aiyoyo teruknye india ni!but she`s cool,gelak2 je,akak die lak nk emo2 lelebih!
oh tiada adegan tangis menangis semasa kejadian hantar die,malah lebih kepada mengingatkan cikfin time zaman muda2 dulu,perasaan excited tuk fly,innocent,bangga ble trun dr escalator tu ala2 princess lambai2,hak2 da 4tahun berlalu rupanya...

with dr-to-be,insyaAllah...

oh skrg fni spttnye da tido tatapiii...
tetibe je my SIL da pecah air ketumban la plak td!
perfect timing!die tunggu kitorg semua balik dlu,huhu..
skg cikfni sdg berdebar2 mengalahkan kak da ygnk bersalin tu ha,haha xdpt tido weii!!
arap2la semua okkey,hehe x sbr nk dpt baby jugak,oppssssssssssssssy.....
haha nyte!

Saturday, July 25, 2009

ATTENTION!!

cikfni akan bercuti dari 25/07~29/07 utk ke kl hantar my sis g INDIA on 28/07,huk2 samishii sedey(T_T)

24/07-majlis solat hajat...w/pon muka kami xde iras adik beradik pn(kan??!) tp saya sangattt syggg adik saya!!!gonna misshhhh u,sob3:(




nntla cik fin cite pasal majlis smlm untuk puyyah b4 die fly..tu pn kalau masih ade mood tuk bercerita la,hehe..

Wednesday, July 22, 2009

officer maybank prank call xjadikla!

on the way to PD..phone kring2,unknown no...

012-20417**:hello,blh saya bercakap dgn wannoorshafini?
fini-camtek:ye saya...
012-20417**:saya dr maybank,sy nk tanya,cik buat akaun dlu kt mana ya?
fini-camtek:kt kelantan,nape?
012-20417**:cik skrg kt kelantan ke kl?
fini-camtek:kelantan la(terasa sangsi,penipuan bermula)
012-20417**:oh tak,ni manager saya pesan suh cik dtg kl,sbb ade prob skit ngn account maybank cik..
*omg,dlm kepala mst org jahat ni nk curi duet dlm account aku,hak2!*
fini-camtek:oh ya?blh saya tau ape prob account sy?
012-20417**:sy pn xtau,ni boss sy suruh pesan je,cik kne dtg kl gak,mmg cik kne uruskan kt kl ni jgk.xpe nnt sy kol balik,tp cik save dlu no saya..
fini-camtek:ooh ok..tp ape mslh nye dgn account sy,xkn awk xtau kot?
012-20417**:tula,saya pn xtau..xpe2,nnt sy confrimm balik ngan boss,cik save je no saya,IZNEE ADLINA,HAKAHHAKHAKAHKAHKAH!!!!

Cissssy lipas mereng!!lo mmg mereng dr sekola smp skrg ok!prank call aku konon!haha busuk ok!dhla balik russia xbgtau!haha die ajak meet up kt midval ngan dak2 len tp malangnye i kt pd time tu,so the next day br meet up b4 balik kb,sekejap pn jadila kan,haha...yesss,kamu mmg forever funnn weihhh!sumpah penat gelak2 huha2 kaw2 nye!lagi2 kitorg nye masalah bercinta hampir2 sama kan,tp ko skg lg advance ar,happy for u!hehe..

nila officer maybank tu,xde bakat langsung!haha




p/s:bila lg mau ketemu?!!!muaahhh mishh ya!




Saturday, July 18, 2009

sabtu adalah hari tido sedonia...

wah2, da hri sabtu la!
da seminggu da angan2 nk update cite psal jln2 jmpa besties d kl xtercapai,huhu soo sgt bz la..
ni seb baik cuti sehari(yupss,sehari je ok,busuk kan),blhla kot nk conteng2 kt cni..
okla,straight to the point..
last week sempena nk celebrate cikmuny fly to Oz sambung master(yeay,proud to hav a fren like u cikmuny!haha),so sy sebagai kawan yg schweet ni trnla kl just to spend time golek2 gossip2 bersama2,heee...awal2 da pesan,sila plan aktiviti yg tidak adventure dan memenatkan,and yess terbukti korang mmg myjantunghatis sbb memahami diriku dan memilih portdickson,N9 sebagai destinasi pelancongan kitorang kali ini,haha so relaxing ok..
we spent one nite je kt sana,apparently auntie izzy ada aprtment kt pd,so die kasi kitorg stay sana...anyway,cikfni smp klia kul 830 mlm friday,tuptap2 rakan2 kesayangan sy ni smp kol 9,not a good friend la korg ni,mmbiarkan i menunggu2,haha tp xpe,suda dijemput d epot tu pn kira satu perkara yg perlu disyukuri...
so kitorang(cik lola cik muny cik fni dan cik syazy) gerak tuk dinner area shah alam,since cik lola org shahAlam n kitorg akan stay rumah die mlmtu,jd kitorang memilih restoran Pelita kebanggan org Shah Alam..sambil2 makan tosai,sup kambing bersama air limau panas da hampir 1/4 gossips dan perkembangan semasa diri memasing dikongsikan,huhu sangat terhibur tp tetap x dpt segarkan cikfni n ciklola yg mana masih berpakaian kerja time tu,seriuss ngntuk gile..so kitorg balik rumah ciklola around 12 kot..tunggu lak cik izzy kecik tu smp,sambung2 gossip smp la kol 3 pg n cikfin surrender,trus zZzZzzz...owh maid ciklola sungguh comel bile sediakan tilam yang size untuk kanak2 satu,mcm tau2 aje ada srg kwn kite yg kecik,haha!


alamak masa da suntuk ni,da masuk malam da entry ttp xsiap2,haha mane x nye,tulis 5 patah kyukei,makan pastu tido,haishh sungguh bermakna la weekend cik fni..
ok,smbg balik kisah trip kami ke PD..the next day,kul 11 ktrg grak g PD,smp sana around 1230,tnpa sebrang masalah,e/thou da tersilap roundabout 9 and 12 kitorg berjaya smp dgn selamat..smp2 je,syazy bwk naik rambutan n manggis yg die bwk,lepak2 kt dpn tv,izzy yg sungguh memahami da kuarkan bantal,layan buah2 tempatan jap,pastu kononnye nk rehat jap b4 kuar lunch,tuptap semuaaaa tertido lagi,haha kan da ckp,aktiviti yg sungguh relaxing...

ha lepas dr bangun tu barula bermula aktiviti PD kitorg..
lunch kul 4 kt gerai2 area pantai tu,pastu singgah kt pantai teluk Kemang kot ek,ke ape ntah nama nye,huhu..beli selipar jopun satu,sbb kalau pg pantai pakai heels,sumpah kne gelak kan.misi kitorg satu je,nk makan aiskrim zaman2 kecik dlu,ala yang eskem pakcik jual dgn motocycle tu,blh pilih roti @ kon kan...dr jauh lg kitorg da dgr keting ketingg eskem2,hihihi truss grab sorg satu..pastu eloklak tetie dtg bau cempedak goreng,perghh bile kitorg detect je bau tu,trus kitorg ikut bau tu smp la depan gerai akak jual cempedak goreng.dgn rakusnya aku beli 4hengget,hoho..

smbil makan aiskem n cempedak tepi pantai,tgkp2 gambar skit kitorg pn blkla apartment balik,tukar2 baju,jalan kaki g pantai blkg apartment tu je,bajet prvacy skali tgk2 ada pesta air la plak kt ctu,spoil betolla..apepon lumba lari dalam air MAJI FUN!!hak3..oh tp air pantai PD sungguh menyedihkan bile tetibe je syazzy ckp"eh2 ada muffin la,sape nak makan muffin?!"hak3 gile kan,tetibe muncul muffin terapung2 atas air,ish3 MPPD sila take action!*betol kn majlis perbandaran port dickson??*

mlm tu plak kitorg smbung lg aktiviti relaxing ktrg kt pasar malam area2 ctu gk,besarr tp,dekat ngn petronas port dickson,hehe..pas da beli2 mkanan skit2 srg,lepak2 dekat seberang jalan pasar malam tu,bestla tempat tu tuk santai2 hhuha huha..borak2 smbl mkn2 smpla kol 12lbih kot..blk trus pengsan sumeorg,gara2 penat berlumba lari dalam ari,haha..

the next morning b4 balik ktrg g bfast,mkn roti telor+AIR KELAPA,haha nice combi kan..sbb tetibe je gerai tu byk air kelapa,trusla ktrg order air kelapa wlpn agak weird pagi2 mnm air kelapa..smp kl kol 12 tghari kot..flite cikfin kol 6 ptg..jadi tamatla kisah PD cikfni bersama rakan2,hehe..

ok,perkenalkan kawan2 cik fin yang diberi nama cikmuny,cik lola,cik izzy dan cik syezzy,muahaha!

korang pilihla nama mane yg korang berkenan:D


oh I MY GIRLFRENSS!(sounds familiar?lol)



to cikmuny,hav a safe journey tomorrow..sorry x dapat hantar kt airport..keep in touch babe,jaga diri baik2 kat negara orang nnt(hak3!),apepon kirim salam kt ur prof tu,jgn ngorat lebey2,nk tips ym aku,haha muaaahhhhx♥!

Thursday, July 9, 2009

REST IN PEACE GARFIELD........





cant stop cryinggg,huwaaaaa sedeyyyy:((
wlopon fni seorang bkn-pencinta-kucing,tp fni syg kucing ni..
die paling comell,die paling manja,pastu garfield ni la satu2nye kucing yg cikfni berani sentuh,huuuuu balik2 kerja td,sume kt luar rumah,skali my sis tunjuk2 loceng garfield,igtkan da jmp garfield sbb die xde gaya sedey pon..oh smlm frstime garfield x balik rumah,mst ade pencuri tgkp die,tgk2 td lepas magrib ade org dtg ckp ade kucing mati kt jalan depan umah kitorg,tgk2 GARFIELD,huwaaa lg!:((
turun je dr keta,papa br pas kebumi garfield,huk2 cik fni trus naik rumah nangis2 smbil makan sbb lapar...
tamatla riwayat seorang kucing bernama garfield..
(T__T)
(!_!)








note:besok smp ahad cik fni trun KL,hoyeahh xsbr~!
tp sekarang masih mood berkabung:(

Saturday, July 4, 2009

Good LUck 2 NiigatA tEam
esp. badminton team!!!

(kalau bolasepak nye team mesti byk import player,xbest:p)



p/s:atleast naib juara cm taun lepas tau!!kekeke


last year pic at Nagaoka taikai

Wednesday, July 1, 2009

-untitled-

fni buhsan..
fni ngantukss...
fni penat..
penatt sgt kerja saikin ni..
bru 3 bln kerja,baru nk confirm tp da rase darui gile mcm oorg yg da kerja 10thun..
apela nak jadi kan..
kalau nk complain psal kerja laju je nk siapkan entry.tp disebabkan ni hujung bln xelok
nk ngomel banyak2,sbb hujung bln adlh hr yg dinanti2kan,ngehehe....

eh xde ape pn nk tlis sbnrnye,tp sbb mata da ngntuk gara2 xckp tido tp xle tido sbb tunggu untuk dipujuk(sgt apekah?!)haha sgt lama ok tahan majuk ni,ade je halangan tuk dipujuk,huh2...
seriuss2,ade je tau,time dua2 free,ym lak bt hal,pastu srg free srg lg kne OT mcm xigt nk blk rumah,blk2 trus tido la,smpaikan cikfini da lupa punca cikfini majuk,tp ttp nk truskan,haha wutever~!
oh punca cikfin update blog ni sbb td tetibe ade srg 'pminat' cikfni tgur kalau buhsan updatela blog,ohmai sgt maluuu ok ble tau die pn tau cikfini ade blog,malu malu malu!!(selalu berfikiran hanya org sekeliling fni je yg tahu kewujudan blog ini:D)
tp xpe,rasenye die bkn jns pembaca setia blog,so mst die xbc blog buhsan ni,ngeh3...

ok,entry sungguh x bermakna(ada ke en3 fni bermakna????ngee)
nk cite psal MJ,xperlu kot sbb blog fni bknnye blog isu semasa,haha tulis ape yg die rase nk tlis je..apepon RIP MJ,harap2 die smpt peluk Islam..
sekian,terima kasih

m(.__.)m

Monday, June 22, 2009

sgt tertekan bile...

dpt msg dr cikmuny(bkn nama sbnar:p)..
"petang ni kuar lepak ngan bebudak ni,dinner kt UM together,natsukashii kan(rindu kan)"
bebudak ini refer to lel,izzan,ummi AND SYAZ dr seremban skali!!
goshhh,where`s cik fin???!!stuck in da training room,which wuss soo buhsann!
mau join jugakk~:(


xpe2,tunggula kemunculan cikfin kt kl ni,kite all out k gurls!!
tp tiket blm book,hak3...














ye ye nk book la nie......

(^____^)v


note:xpela,ee and eju pn lg stress kt nihon kan,haha!*peace*


Wednesday, June 17, 2009

updating continue....

akhirnya dapat gk balik awal harini,yokatta..
well,ade sesape nk celen x kerja(atau bahasa kurang stress nye standby dlm kilang) 20jam,thumb print masuk kerja 8 pagi skali,pastu kuar kerja 4 pagi skali,aiyoyoyo pasti xde kan org gila kerja cmni kn?haha ni la akibat die kalau ade company yg claim product kite bermasalah.
kesian padan muka kilang,sape suh berkira dgn kebajikan pekerja,kan da kne sue 1million rm,tmbah lak kne bayar OT kitorg2 lagi,hrm2*devil laugh*

tp harini dpt masuk kerja kol 11,pastu kerja pn mostly da beres semalam,harni sedikit goyang kaki,kol 5 trus ciao.tp japanese2 yg x semayang x mandi ni sampai pagi td diorang x balik2,kerja ape yg diorg x settle kn pn xtaula,sampai ade yang tertido time tgh berfikir kt machine la,ade yg tersengguk2 kt meja la,ade yg jalan pn da macam men ski,still xnak balik,responsibility nye pasal,harus dipuji tp xkan la xle balik skejap rehat2 refresh badan tu, ke kn..haihh terlebih workaholic ssh gk...

ok,dah,tutup kisah kilang yg buhsan tu,sambung kisah gembira cikfini spnjg cuti yg lalu,da basi tp nk gk tulis,tepek2 gambar,bajet diri itu cun padahal da kembang ha ni..

since balik japan haritu,ni la kot br firstime aku bersosial dgn member2 lama,rindu gilaa gelak huhahuha dalam keta,usha2 mamat perasan bawak merc bajet org pandang,hakhakhak sgt xle blah mamat tu,kitorg mmg saje je pandang ramai2 pastu die dlm keta tu angkat kening sebelah,bluwerkkkkkk klu btol2 hensem harusla aku tergoda gak,ini....harapkan merc bapak,haha!
eh lupa nk ckp,hritu kuar dgn member2 skola rendah yg mmg geng2 hoki,ayuni mcT ngan nadya atau dikenali jgk dgn buyek(mcm mencarut lak nama buyek,hahaha next!)
oh mc T ni last aku jmp die time darjah 6 dlu,perghhhh perangai mmg tetap gile xle blah,manjang je gelak klu ngn die ni.dhla sebabkan die ni la,otak2 kitorang da dinodai,kecik2 da pandai curik buku"hubungan suami-isteri"pastu tunjukkan kt kitorg,baca ramai2 pas hoki,haha rindu wei(anyway,al-Fatihah untuk sir Mahisyam,jurulatih hoki+ex-sir srkZ(1).Arwah meninggal april haritu sbb sakit jantung kot,aku pn br je tau pas lepak2 ngn diorg haritu.sedeylak rase,sampai ajal Sir xkahwin2....)

ok,sambung balik cite,hehe.so hritu kitorg berempat ni g la lepak2 santai2 sepetang kt chalet family mcT ni la,tanjung chap beach resort,santek tempatnye,chalet ala2 pd gtu,hehe btol duh,cuba click link tu kalau x caya,cuma tmpt die tersorok skit,blh dipermajukan lg tu..

ktrg smp2 pn da ptg,lepak2 makan2 jap,pastu g pantai jap,huha2 gelak2 cm org xigt magrib,sentuh2 air skit,posing2 skit,g smyg,pastu smbung lg gossip2,smp la kol 10 masing2 balik rumah.e/thou dpt jmp skjp je,sbb sume bz,esok tu drg da nk KL,but we really had fun!like serious,lama gile x gelak2 cmtu,huhu kt kilang xde geng:(


perkenalkan dari kiri penulis yg x prlu diperkenalkan lg,ayuni always cantek aku jeles!,nadya makin hari makin slim pn aku jeles,last but not least,MC T 'sifu' kitorg,tp die da berubah skt sbb time skola menengah bapak die paksa masuk sek.agama,haha!


oh pemendangan time magrib,santekkkkk gilak!

manusia x sedar diri bergalak2 d pantai time magrib,ish3...

ye2,saya la plg gemss antara dua org ni,xsuka tul,huk3!



ok,done!xde da nk cite,skrg kehidupan aku kembali dull,kerja kerja kerja..eh tak2,lupelak,haritu planning nk turun KL before moonyatid fly aussie,tp tiket nk x book lg,aiyoyo moon,haha!harap2 jadila,tp weekend je la pn,hurm2~~



Saturday, June 13, 2009

updating

holaaa,IM BACK!!!
hik3 maapla terutama tuk cik-cantek-sgtke? sbb mmg cikfni-cantek ni w/pon 4 hari cuti yg lalu,cik fni tetap bz smp xde masa nk berblogging2..ecece apela yg bz sgt tu kan...yang sebenar2nya camera cikfni tertinggal kt dlm keta membe time balik dr kenduri haritu,sbbkan xde gmbr,2 yg rs malas lak nk tlis blog.jadi tula puncanya aku xupdate blog cikcantek-sgtke?,amcam kukuh ak alasan aku:D

ok,untuk tidak melengahkan masa satu hari cuti yg ada ni,mari kite trus ke update2 spnjg seminggu kehidupan cikfni..]


update 1-wedding sana sini

couz wedding
Pada 040609,khamis encik fakhruldin telah sah menjadi suami kepada jue nama glamernya dengan 2x lafaz,hik3 gabra nye pasalla tu..dhla malam tu,6pasangan ha menikah,dhla turn my couz tu org paling last,kol 11mlm br akad nikah,ambik ko,budak2 kecik sume da tertido,huhu..tp best ar tgk pengantin2,lepas lafaz je da sah jd suamiisteri setelah bertahun2 berrcinta,syioknyeeeee~~kata fni dlm hati,haha!tp ape yg aku perasan,asal pasangan2 mlmtu cm xdepn malu2 segan silu tunduk2 nangis2 bt scene kt masjid tu?maybe sbb ramai org sgt kot eyh,kurang feelnye..so time cikfin nnt,cikfin da ckp awl2 xmau la bt kat masjid,nk bt kt rumah je akad nikah,hihihi gedix abis..

besoknye plak rumah pengantin perempuan,pastu ahad tu rumah pengantin lelaki lak,tp fni xdpt join yg rumah lelaki sbb tgh2 syiok2 tido pg ahad tu,tetibe boss call suh masuk kerja jd translator sbb xckp orang,nk xnk kne la g kejap..pg pn da kol 11 time tu,bajet kol 3 da nk balik trus la g kenduri,da pakai santek2 da ha g kerja,tuptap2 kol 6 pptg br kuar..tp seb bekla ahad tu public hol kan,so gaji dibayar TRIPLE dr hari biasa,ngeh3 xdpt g kenduri pon xpela:D

aiyooo,gmbr kt camera abg saya la,xmintak2 pn lg ngn die,xpela,next..

g-ra's wedding
ok,next wedding me attend ialah umah gra,my schoolmate back in scipp..pg lak dgn ayuni,ex-schoolmate zmn sek.rendah dlu,sbb afterwards,ktrg pg wedding our ex schoolmate,nadzirah..kt rumah gra tu,smp dlm kol 3 ptg,cari2 dak2 len yg dikenali,aik srg pn xde,rupanya sume blm smp,ceh igtkan aku yg plg lmbt..so lepak2,mkn2,elok hbs mkn,drg pn smp,wahh trus semanggat rase,sbb sblm tu,gra g solat,tinggalla aku n yuni terkontang kanting,yg len sume geng2 office die,isk3..perasaan berjumpa teman2 lama?segann!haha..yela wei,last jmp masa habis skolah dlu,pastu aku yg sdikit lupadaratan ni trs xpernah jmp drg smp la haritu.hamboih2 santek2 da semua,next turn sape pulak ye?:D

exscippian(- encik gra`s husband+2org si comeyl itu,gerammm rase nk culik je wei!)


selamat pengantin baru g-ra!


owh,one more thing i notice style wedding zaman skrg,xcukup dgn papan tanda bunga magga,siap dgn banner besar2 wei tulis selamat pengantin baru bla3,mcm artis gtu~haha!

gmbr dengan nadzirah lak,nadaa~gmbr konon,tuan pengantin pn kitorg x jumpa!haha sengal kan,makan2 pastu blah sbb nadzirah tgh photoshooting,kitorg malas tunggu,jmp mak die je..ntah2 die xtau pn kitorg dtg..

update 2

all about little zhaf
haritu anak buah cikfini balik kg 3hari,bertambahla bz nye auntie fin ni,hak3..makin hari makin comeyl rase geramm nk cubit2 je pipi die,well i guess kalau da nama baby semua comeylla kan..skrg ni die da pandai senyum2,gelak2 bile bapak die nyanyikan lagu wonderpet,da pandai bg 'arahan' supaya penjaga2 nye sentiasa berdiri kalau xmau dgr die nangis,pantang org duduk,trus buat2 nangis,huhu baby2..oh fni skg da pandai da dukung(?) zhafran,die da x nangis da,senyap je,hehe..xcaya?nah tgk ni!



hik3,sukenye die....

aiyoyoyoyo da kol 1030mlm da,xsiap2 lg ni..start tghari td lg ha,haha mklumla type skit,g makan,pas makan,ngantuks,bkk ekon,trus tidoq,bgn makan lg,mane nk smpat,haishhh nntla i smbung lg ya,banyak lg ni nk update,haha takecare ya semua!fni masuk tido dlu(TIDO LG!haha)



Friday, June 5, 2009

YA AMPUNNNN,SURGANYAA DAPAT 4HARI CUTI BEB!!
3 hari public hols,1hari replace cuti..
cuti 4 hari ni akn dipenuhi dengan undangan2 kahwin member2 baru dan lama+sepupu sepapat...
haihh xsangka ek,cmni rupanya fenomena bile cuti skola menjelma,sana sini ade kayu penanda "ke kenduri si polan&si polan",pastu letak lak bunga mangga kt atas board tu,sungguh meriah i tell u...

pastu bile da mjlis kahwin sana sni,sah2la rayat2 kelantan yg berhijrah ke kl,johor sgala tu br igt nk balik kampung kan,jalan pn harusla sentiasa jam,mklmla jalan kt cni sekangkang kera je pn,ish3 ble la nk maju jalan kt cni(hamboih aku ni ade je nk kene buang negeri ni,ampunnn tuanku,hamba hanya menyuarakan luahan hati skitt je :D)

oh isnin ni plak rumah cikfni ade buat makan2+solat hajat smpena kak da da 7mnths prgnant.kalau ikut bahasa2 adat melayu,melenggang perut la kan..tp kt cni xde makna de nk lenggang2 perut segala(eh asal aku rase geli je dgr perkataan lenggang perut tu,haha)so kami gantila ngn solat hajat,kan ke lg berkat tu?insyaAllah~~



okla,kalau fni rajin,fni update la kisah2 spnjg 4 hr cuti ni ye..

hav a great weekend all!\(^-^)/





Saturday, May 30, 2009

1,2,3,4 143



first time dengar lagu tu,terus ku jatuh chenta..
pastu mulala nk dedicate kat mr.bf tu.fni ni kalau dgr lagu2 cintancintun,rase2 ade kaitan je,trus kasi kt mr.bf,bajet schwett,pastu kdg2 berangan kalaula ajiz nyanyikan lagu ni tuk aku,besttnye,lalala~ah xyah berangan lebih2 shafini!xde masa la ajiz tu nk dgr lagu je pk ko,dgr lagu je,teringat kat ko..tp masa zaman awal2 bercinta dlu,time nk g makan kat kolej5 UM dolu(hahaha),ade lagu myboo,pastu die ckp,"dgrla lagu ni,ajiz dedicate tuk fni",auwww tersipu2 malula fni time tu,buat2 x faham,ape ni ape ni,my boo2 sgala,ish,hek3..xsangka lak tu first n last,haishh2,x bagus x bagus;)

ok,tamat kisah lagu,masuk kisah masa..
sekejap nye rase bulan 5 ni,rasenye baru je haritu dpt slip gaji,tuptap2 smlm dpt lagi!
AIK??apsal entry ni berbau ke-busuk-an ni?miahaha..
sesungguhnye betul kata org,time kerja mmg rase stress tp stress tu hilang bile akhir bulan kan?kan kan?hehehe...

tp bagus gak masa cpt2la berlalu,tgk2 da bulan 3 thun dpn ke, x sbr nye nk berde-to lagi,sob3 rindu*beginila nasib mangsa percintaan jarak jauh*

tamat kisah poyo masa fni..
masuk kisah kekeluargaan fni lak..
smlm papa bermurah hati belanja dinner kt luar,tp masih x ckp korum ar,yg ade sape je kt umah,mama,my bro+my SIL,papa,dan cik fini je la...
papa belanja makan kt restaurant Four Season nama diberi..ni mmg tempat fevret fam kitorg la ni.klau kecik2 dlu,slalu g mkn kt restoran syam,menu diorg lebih kurang je,tomyam,ikan nyonya style,ayam sizzling,bla3 tp rest.syam lg best ar sbnrnye..sebab kt restoran syam ade puyuh goreng,dr kecik smp besar,menu wajib fni mesti puyuh gooreng,haha mcm xde menu len kan.
sejak balik dr nihon haritu,blm berkesempatan lg nk kompol satu family,makan sama2,rindu sgt2 esp kt my lil sis,puyyah.jmp die time kt kl hritu skjp je,xsempat kakak nk bermanja2,hihi xpe2,end of this jun she'll b home,but then bln puasa nnt puyyah fly to INDIA,sob3 kakak balik,adik lak pergi..xpela,demi cita2 mu puyyah!:D

oh tgkla,td cik fin beli heels baru!!!hihihi tp g kerja xle pakai heels*sigh*


hak2,sy mmg alert camera stp masa,tp mamapapa x lyn lsg..2 selitkan gmbr2 mknn hrtu tu sbb gmbr saya da hbs la tu,hoho..






Sunday, May 24, 2009

yeayy2 harini cuti!!!
aik?sabtu x cuti ke cik fni???
aah syg,sepatutnye i cuti,tp tetibe je boss suh masuk kerja!
sgt kesian kan..
jumaat petang tu excited gile sbb da terbayang2 hectic week ku akn berakhir hritu,blh rest 2 hari,skali tgh syok2 berangan,boss panggil ckp hr sabtu ade org jopun bertuah smp,so die memerlukan fni yg comel ni di sisi nye,smbil2 buat muka meraih simpati seorang boss dan akhirnye fni yg mmgnye xde choice len terpaksala menyiyakan ajela..lagipun kesian sbb boss ni baik,xsmp ati nk tolak..kesimpulannye,fni memecah rekod diri sndiri iaitu bekerja 7hari seminggu,hoyeaaahhhhhuwaaaaaa!:((
luckily weekend ni cuti 2hari so harini dptla rehat2 golek2 dpn kom,tenangkan otak seketika,luahan ati kt blog seketika..

maa actually ok je kerja wako ni,mmg kerja skrg da banyak sgt smp x menang tangan dibuatnye,ade aje request dr company wako kt japan sana,sbb slagi kitorg x jumpa main cause mold crack problem haritu,selagi tula akn bz cmni.tp aku ok je,dr xtau nk btpe kt kilang tu,baek ade kerja cmni.bak kata en bf,fni ni workaholic orgnye,so sesuaila kt wako tu..

hurmm btol kot,aku ni jns x kisah kerja under org,org suh itu org suh ini,aku blh buat(さすが  ドM la kan:p),tp yg penting harus kene dgn cara,nada menyuruh harusla dgn btol,sbb kalau x,mmg aku akn benci org tu,xikhlas kerja nye.so far,aku blh handle lg la situasi skrg,boss yg aku cite dlm entry dlu tu pn da semakin ok la,sbb aku mcm da paham kot peel c boss tu,ikut jela rentak die tu..

ish ape motif entry ni pn aku da lupe da..ape ek aku nk cite sbnrnye,huhu..
owh aku nk share gmbr2 aku kt wako je sbnrnye,berjela2 la merapiknye...
jeng3.....................

aik ni doctor ke engineer??!haha ni la engineer d wako.xyah pakai camtek2,cantekkan bahgian mata suda=P

ok,meet my new fren,mimi..br umur 20,orgnye manja je,peneman borak2 fni time booring2 OT,haha she`s cool...

middle process..penuh dgn mesin2 n bunyi2 alarm,mcm2 lagu ade,smp terngiang2 dow ble balik rumah..

tu dia jepon2 sebok kaji punca product rosak haritu..baju grey tu la boss saya yg baik,namanye en.suhaimi...

final process..fni nk sgt pakai baju pink tu,tp pink tu tuk bahgian QC:(xkool la pakai baju biru~

org sebok berfikir aku sebok tgkp2 gmbr,haha xpela,org baru,xde pengalaman lg,xde idea pn nk disumbangkan,hehe..


nmpk x pelangi tu????ni time nk g kerja hr sabtu hri tu,trus excited ble nmpk pelangi tu,besar gile,cantekkk!!!tp biasala,camera low quality,hasilnye pn kurang teruja la...










makin hari makin suram je aku rase blog ni..mcm nk tamat riwayat je ,hehe...

Tuesday, May 19, 2009

me now nenek?????

a BIG congratulationsssssssssss to my 'dotter',nur sakinah for her newborn baby,Alina on 15 May 2009,alhamdulillah......




cmne kieyn blh jd my dotter??ah ha,salsilah kekeluargaan kitorang hanya student 4Aisyah je kot tau,hehehe tp mmg kieyn ade ayah la kan,euwww,sape ayah kieyn???hahaha ssshhhhhhh rahsia keluarga,xelok heboh2kan,kang habis isteri btl die saman kite,hak3 ,memalukan diri je kalau bukak cite kat cni..
biasala,zaman skola2 dlu,sangap xde boys,smp kan ad yg dating ngan abang2 kantin,hak3 bukan aku ah tapi..sumpah bkn aku!!!haha tp mmg btol2 ade ah,ngan abg2 DM(dewan makan) la,eii xselera aku ngk..

ish3 xsangka eyk kieyn,dolu2 kieyn ni gengster scipp woo dolu2(kalau x,xknla smp kne tukar skola kan,haha.sedey woo,igtlg time kieyn nk kuar skola tu,nangis2 segala,haha budak nakal;p)
tp dlm nakal2 die tu,tgk die yg paling gatal bertuah sbb da jmp jodoh+da dapat baby da pn skg,sungguh bahagia hidup mu kieyn!!happy for u..
tp kitorang x pernh jmp lepas kieyn pindah skola,time kieyn kahwin dlu,aku kt jepang lg,pastu bile aku blik cni,die lak da pg german ikut husband die smbung master kt sana,skrg she's in mesia tp malangnye akulak da start keja,die lak stay kt kl,aishh2 seb bekla ade emel,ym cmnijela selalu..

apepon kieyn,selamat menjadi ibu yg mithali:D

comeylnye anak kamu!!!!!

Saturday, May 16, 2009

KERJAaA WAKO SANGAAAAAAAATT PENATT!!

(t_t)

KERJA DARI 8PGI SMP 230PAGI

SANGAAATT GILA STRESS!

(T_T)


inila kehidupan aku skrg..
sgt terasa xde life..
harini paling lambat blk sebab ade prob besar kt product,jadi nila hasilnye,smp 2 pagi br dpt balik,tu pn xsettle lagi,confirm org jepon xkn trime bulat2 nye,arghh xe mood nk pk pasal kerja lg..
skg aku sgt rndu kehidupan tido lambat,bgn lambt,godek2 kom,layan desperate housewives,gossip girl,prison break,masak2 ngan waneeto pastu mkn smbl layan mertua vs menantu,curik odessey pergi ronggeng2 kt jusco minami minum air bulat2,borong lingeries kt aimer feel,blk umah smbung golek2 lagi,layan ummi yg tgh buhsan,kdg2 moonyatid/bytikus dgn juicy gossipsnye,bila 1pagi je,menggunakan talian free vodafone tuk berchinta2 i- miss-u u-miss-me-bile-nak-deto-lagi,plan dating 4 next 6mnths,pastu syok sendiri cite srg2,xprnah merungut wlopon en.bf menunjukkan tanda2 "bile-nk-ltk-fon ni-aku-nk-smbg-baca-komik",yg penting fni happyyy!


sekarang...
bgn kul 6 pagi,8 pagi masuk kerja ketung ketang ketung ketang bunyi mesin buat itu buat ini,balik umah da magrib..
mandi2,mkn skit,tunggu isya,solat,tgk berita jap,9 mlm masuk bilik,godek2 tenet jap,ym ngan mr bf,call ym 15min,kul 10 da genkai trus pengsan..


aik,da habis satu hari aku?!
owhhhhhh sgt buhsann!!!
tp...
ni la lumrah manusia,xkan selamanya nk golek2,jd anak raja la wei kalau asik nk org support je!
pastu aku rase sjk aku kerja ni,aku da semakin dewasa+berdisiplin la,haha!
(padahal kt kilang tu perangai cm budak2 ngalahkan operator umur 20thn,dush2)
tp skg msk meeting mst terpinga2 lagi,xfaham isi meeting satu,nk kne translate kt boss2 malaysia lagi ape yg org jpn dlm tv tu ckp(owh kt wako ni stiap hri akan ada tv meeting ngan wakil wako japan)aku ni bab2 chokai(listening) since aaj dlu lg mmg lemah,bt aku terpkir nk g klinik cuci telinga la,kot2 telinga aku tersumbat,haha!








ahad ni kerja?!kyaaaaaaaa!(+_+)tido2...



R.I.N.D.U




Sunday, May 10, 2009

semakin hari semakin sayang

first and foremost,

happy mother`s day to all mommys!!

everyday is a mom`s day..

u`Re da greatestt person!

i love u mama..

hehe sgt ssh nk captured gmbr mama sbb die shy2 cat skt bab2 bergmbr
(anaknye??ikut perangai sapa la agaknye)
tp mama kat kl skrg,terpaksala call,sama aje cm duk nihon,hehe xpe,janji kite ingat kan:)
ok,next...





fni terasa semakin hari semakin sayang kat my cats la..
esp 'garfield' ni..
dahla comeylll mcm garfield pemalasnye..
pastu sejak mama kt kl ni kan,aku yg banyak kasi makann jaga kebajikan kucing2 kt rumah ni,sec. tidak langsung,kucing2 tu da mula bermesra ngan aku..
kalau aku kt blk ni ngadap laptop,dtgla c garfield tu panjat katil pastu gesel2 nk duk kat ats kerusi gak,pastu suruh org belai2 die,alallala comeyllll sgt rase..
akuni kn penyayang orgnye,ble tgk kucing mcm tu,rase nk gigit2 je sbb comeyl sgt,huhu..
tp masiih takutla nk dukung2 kucing tu,belai skit2 bleyla,hehe..
pastu sekarang aku mcm da dpt memahami keinginan kucing2 ku..
bile c 'gebu' tu mengiau2,tanda nye die nk minum air dalam gayung kt toilet la tu..
ahha c 'gebu' tu pelik skit,minum air mst nk dlm gayung kt toilet..
pastu skg anak2 die pn da terikut2 die..
tp aku pelik satula pasal kucing ni.
apsalla diorg suka nk jilat2 kaki aku eh,geliii la..
mcm td c hitam keick tu berbelit2 kt kaki aku nk jilat2,aku berjalan pn die ikut,eii takut,huhu..
peneman fni dkala buhsan godek2 kom

ha tgk,cmnila c gebu ni hari2.kdg2 die ajar anak die mnum air cmni..


next..

semakin hari semakin syg+gerammm dgn anakbuah aku c zhafran tu..
dhla tembammm,pastu buat lak aksi2 comeyl,aishhh xsbr nk dpt anak sndiri!
tp skg die da balik kl da ngan mak die skali,rindu plak kt die..

mama ckp,mama sume ajar anak mama tido mesti kaki peluk bantal.sebabtu aku skg mmg wajib nk tido kne peluk bntal,mengereng cmtu..skg cucu die la plak di ajar,hoho



ok,sekian entry kasih sayan untuk kalini...eh terlupa lak,sorang lagi.......


sang kekasih hatiku yg jauh di mata,dekat d hati..

dengan ucapan,

selamat hari raya wesak

silala pulang ke malaysia..

xkesiankan adindamu ini ke??!!

napela kekanda harus gatal nk cr kerja d nihon tu??

xpela,adindamu merelakan nye kerana semakin hari semakin sayang*kurang ikhlas at the moment*

sob3...



dugaan..
dugaan...
dugaann....




entry berakhir dengan emosi yg murung....


Thursday, May 7, 2009

2 all ladies out there!



Sudah ku bilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisa nya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
kalau patah hati siapa mau nolong
seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey Ladies
Jangan mau dibilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
(muahaha i lykee!go ladies go!:D)
bila wanita sudah beraksi
dunia hancur
Hey Ladies
Sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati juga rugi waktu
Bila dia merayumu
ingat semua bohong

Memang lah tak semua laki-laki busuk
namun ladies tetap lah harus waspada
semoga lah kita semua akhirnya
mendapatkan cinta yang tulus
(ameen~)

lalalalalala..






kenape kaum lelaki mudah terpikat dgn perempuan yg suda berpunya??yg single kan ramai lagi....

Tuesday, May 5, 2009

fobia dgn kisah silamku

eceh,tjuk mcam pernah dirogol je zaman2 silam kan..
bukan bukan,jgn pandai2 nk bt speku,no no no*sambil jari telunjuk digerakkan ke kanan kekiri*

ni ha,aku nk luahkan perasaan aneh aku ni..
da lama da aku perasan,bile bgtau dak2 ni,diorg pelik..
tp pelik sgt ke aku ni??
aku ni kan,paling xsuke bile sesuatu benda yg blh buatkan aku teringat zaman aku kecik dlu..
sebagai contoh la kan:
1)lagu2 rock kapak tangkap leleh segala tu..aku xtaula,aku ni mmg xsuke dgr lagu lama kot,bile aku dgr je lagu tu,aku rase ade satu perasaan yg xbest,senang cite mcm trauma gtu,wahaha tp aku xde mslh pn yg berkaitan ngn lagu2 tu..sbbtu kalau dalam ipod aku,xde de lagu2 lama,sumenye nk up-2-date aje(up-2-date=lagu yg aku tgh layan ar time tu,xkirela lagu tu da lama ke tgh hitz ke)
2)body wash impulse kaler ijau..yg ni plak,bile aku bau je,mesti akn teringat zaman asrama dlu,scipp..sbb aku dlu asikla gune impulse tu,hehe jd skg aku xsuke da sabun tu..pelik kn,org len suke bile igt zaman2 skolah dlu,aku lak terbalik..
3)baru jee berlaku ha..first time gune shampoo kak da,yg dove,pastu tgh shampoo tu,tetibe rase cm familiar je bau cmni,trus teringat zaman matrik la plak..trus teringat kt kolej matrikulasi melaka,bilik pn mcm dalam gua,bgn seawall pagi,tu pn roomate sume da siap nk g kelas,aishhh nape rase xbest??ni bile bau rambut je,tringat matriks,men2 rambut je,bau matrik,mslh jiwa btolla aku ni..

kesimpulannye,aku xsuke igt zaman dlu sbb ble aku pk balik,xmaturednye aku zaman tu,apsalla aku cmtu dulu,memalukan je(bajet skg da matang habis ah!)


haihhh..
jiwa jiwa...
tertekan lak rase minggu ni..
pms nye pasal la ni..
kt kilang lak,boss kepada boss aku sebok duk tanya boss aku,aku da bljar smp byk mane la,aku duk dpn kom pagi2 pn kne sound,x ke menspoil-kan mood riangria aku tu..bknnye aku men game la,aku kene translate bhs jpn 105helai tau a.s.ap,cuba aku kasi ko,ko cuba buat,tgk tahap mane ko mmpu buat,seboook je tau die tu,boss aku kool je,die je yg gelabah pet pet,huh!adelak die mrh boss aku tu,die ckp pagi2 die nk engineer ni duk bhgn mesin tu,ptg br blh nk duk dpn com,eh2 i know la how 2 manage my own schedule,lempang jgk en.X tu!dhla aku je yg kene,kuyen lepak je jalan2 pusing mesin,borak2,xdelak tny boss kuyen tu(oh en.kuyen ni msk sama ngn aku hritu)


ok fni,full stop..

Sunday, May 3, 2009

3 days-off-activities

ape sy bt cuti 3hr?
jumaat sekadar golek2 layan "gossip girl"=ym dgn gossipmates,hisashiburi!hehe
pagi2 sabtu lak,abg ajak pergi terengganu dengan kak da,my SIL+member2 wako die..
adala dlm 5buah keta,sumenye bawak kapel masing2 kecuali fni je yg single,huk3 ade kekaseh pn kekaseh jauh..untuk sang kekaseh,rindula!!!!!!:(


alaa da 10.30,besok kerja,dandan mata jd ngntuk,padahl hrni asik tido je kerja..
xpela,mood pn xde ni...
nitey nyte all~!



p/s:monday blues dirasai(><)

Friday, May 1, 2009

OIAM

and the one in a million for this season is..
T.O.M.O.KK!!!!!



yeayy!
saya sukee...!
saya sukeeee!
saya sukeee!!!!!




hahhahahah semangat gile aku sokong tomok.
padahal tgk final je pn.
tp macam glamor je tomok tuk season ni,
sana sni duk puja puji tomok tu.
maa,bg aku suara die biasa je kot,tp die ada rupe la,kan cik B kan??
cpt buat pengakuan balik ko vote tomok td,hahaha!





note:eishh cm kurang sedapla aku nk sebut2 tomok2 ni,euuwww berhantu...

downtown dont laugh batsugame!

masa kat nihon dulu,salah satu bangumi(program tv) yg plg aku enjoy ialah rancangan downtown dont-laugh batsugame..batsugame ni mcm denda yg ntahpape ah kalau korg langgar peraturan..kalau dlm bangumi ni,matsumoto,endou,tanaka,yamazaki dihntar kt satu skolah selama 24hrs.spnjg tmpoh tu diorg xle gelak langsung or else kne spank sbg denda,dhla sakit gile(xtaula kalau diorg pura2 je,tau2la org jpn kn terkenal dgn budaya bermuka2)
nnt ade je la,tmpt drg pg tu mst ade benda2 yg mmg xle tahan blah ah,komfem tergelak,hahaha rindu tv nihon!!!!!..enjoy the vids!satu bangumi ade 15parts,klu berminat tgkla dr awal ye,hehe..
p/s:kadang2 lawak org jepun ssh tuk difahami,lawak expression dorg blh jd kt muka,words diorg gune,costume diorg mcm2la lg,tp lawak2 bodo jela.fyi,sifat2 comedian jpn yg sgt beza ngn malaysian comedian,diorg lg suke memperbodohkan diri diorg time bt lawak.dlu menyampah gk,lama2 br dpt trime lawak drg,hehe..


antara scene menarik,huhu...







pengalaman pertama saya...

hahahhaha(blm papa da gelak!),cm xcaya duh,td fni da drive srg2 time balik kerja..
eleeeh,drive keta pn nk kecoh ka?!
iyyela,mmg harus kecoh sbb kalau sesape yg mengenali insan yg bernma wan noor shafini ni mst memahami sifat nye yg careless tu xyah dihurai lnjut ah pastu dgn lsg xreti bwk keta(gara2 ambik lesen sblm g jpn,ppastu trus dtg jpn,pastu le balik cuti,xbran nk bwk),pastu time jd co-pilot dlu,naik keta je tido,nek keta je tido,lsg xde belas kasihan kt driver apatah lg nk tgk2 cara driver drive,haha!tp skrg sudah tidak lagi:D

stlh 2minggu bljr driving dgn cikgu garang a.k.a abg aku tu,(eiii garng die tu kalau aku termati enjin kt traffic light,confirm smp 3 kali br blh gerak blik keta,sbb mkin die mrh,mkin aku takut,hoho)berjaya gak aku bwk srg2 blk rumah td..
perjalanan mengambl masa hampir 25min dgn kelajuan penuh berhemah 50-60km/j,haha tu pn da rase laju okay!ikut hati nk bwk 40 je tp malu kt keta blkg,asik duk himpit2 keta aku je,huh2...




ok,tutup cite keta,bkk cite kerja..
aishhh balik2 kisah kerja,balik2 kisah kerja kan,sbb mmg hidup skg utk kerja je,huhu kesian kan..
tp kalini bkn nk complain2 pasal kerja lg,sbb kalau nk cmplain mmg xkn habis,tp nk complain gak pasal(da start daa~) ade srg boss kt bhgn process ni sgt la busuk hati!menci ar aku die tu,eh bkn aku,kitorang sbb semua mmg anti die 2!
pantang tgk org duduk kt blk buat kerja len(pdhal kerja berkaitan ngan kerja gak),dtgje die suh g kt mesin,huh kalau operator xpela,mmg jaga mesin,ni ktrg pn kne duk ctu gk,bengap xsekola nye org!tp die ade 2 bini woo(ape kaitan?!haha sj nk gossip la wei!;p)


eh da tersasar la plak,sbnrnye nk ckp,harini diumumkan buat pertama kali dalam hidup fni menerima SLIP GAJI,wahahahahha excited wa cakap lu!!!!!bkk slip gaji pnh debaran,ngalahkan nk tgk result spm,haha..gaji prtama la katakan..tp gaji tuk 10 hari je,sbb 22hb da ttp acc,so tmbh tolak bahagi,dptla $$$$...sorry,private &confidential(^-^)v ...
aishh da lama rasenye xshopping,tp rindu nk shopping baju2 kt nihon la:(


xpela.yg penting minggu ni 3hari cuti,hooreeeeyyyyyyy yg amaaat!!!!!
bkn sng duh nk dpt cuti 'lama' cmni.
rase mcm 'golden week' mesia!(ape igt nihon je ade golden week??haha)
ape plan yek,hehe...
plan da ade,tp ntah jadik ntah tidak,kang ade je duk umah je golek2 slama 3hari smp pening kepala nk start kerja balik hr isnin ni nnt...

okla,puteri da nk beradu ni,selamat malam semua:D
xlupe juga selamat hari pekerja untuk seluruh pekerja d Malaysia!
sentiasala berkhidmat untuk negara!
p/s:yg kerja kt nihon tu,balik2 la mesia:p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...