Tuesday, October 28, 2008

shindaisai

shindaisai=open u ke ape ek kalau kt mesia nye university??alaaa hari yg byk gerai2 dibukak pas2 semua org blh masuk u hritu,kire open u la tu kan?kan kan?hehe..ha anyways,dai(u) kitrg da bt daisai weekend yg lepas, tp sabtu ahad je!kedekut cuti kn dai ktrg ni,dai mie len mostly strt umaat smp isnin,masyuk gile cuti~!actually thn ni firstime bebudak mesia ni involved dlm daisai,bkn ape,strict sgt la rules nk bukak gerai(gerai je padahal,kecoh)...macam2 ha,dgn ujian air kencla,pas2 tukang masak xle tukar2la,meaning nama yg htr kt skola,ha itu ajela yg bley masuk khemah masak(nk dijadikan cite lg,time die mntk bt ujian air kenc tu,onna semua blk mesia,nk x nk tinggalla para lelaki yg terpksa kasi nama tuk jd chef,lol)..dhla x le masak awal2 kt rmh,semua kne buat on the day,nyot btol...skjp2 dtg spotcheck,kjp2 dtg,sgt kecoh ok!*emo*

pagi2 kol 8lg laki da berkmpol2 sbb nk naikkan khemah,ktrg para puteri ni kol 10br munculkan diri,kekeke....oh ya,lupa lak nk ckp,menu jualan hritu ialah rotijala yg digulung dgn inti kari ayam+puding custard jagung,smple2 je..tp sambutan mmg HANGAT beb!ngk aje line org q hrni,mmg malang ah sape dpt khemah sblh ktrg,sunyi je,smpkan diorg pn tlg promote gerai ktrg,huhu~

ha ni ha die antara penkecoh2 crew daisai

duta malaysian food,hua3~

sesi memasak..

sekitar daisai

bukti gerai ktrg mmg laku,ngehehe kesian kt penjual2la xckp tgn^^

tekun menggulung dan menjala,hoho

kami curik2 masuk khemah bt puding(^-^)v

"irrashaimase~douzo2"kata yatie;p

princess cntest pn ada ha,bajet cun la tu*jeles sbnrnye*^^

"makanan suda hbs,sila dtg lg jam 1.30",kata zarina,haha..

oshii sensei dakke nama die??haaa iyye2,dlu die gemuk,skg die da berjaya trun 30kgs beb!nmpk len skit muka die,time mok2 dlu comel je nmpk snsei ni,hehe...

kaya2~!!haha

mina san,hontouni otsukaresamadeshita!!


video special dr ahonk,haha layanz~!

video

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...